google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Naast het maken van de klassiekers uit de Belgische keuken, beleef je als hobbykok ook een intense voldoening door je creativiteit los te laten op typische streekeigen gerechtjes. Ook al zijn een aantal daarvan al gemeen goed geworden in het ‘gewone’ culinaire aanbod, ze behouden toch de identiteit van hun oorspronkelijke afkomst.

Streekgerechten

Stad en provincie
Vlaams, Waals en Nederlands Brabant
Belgisch en Nederlands Limburg
Lees de duiding bij deze recepten onderaan de pagina
Deze recepten werden geselecteerd op basis van volgende criteria: 1) Minstens 2 en liefst 3 of meer bronnen geven onafhankelijk van elkaar de benaming van het gerechtje en de   oorsprong, zijnde een stad, streek of provincie. 2) Recepten die bedoeld zijn om zuiver commerciële producten te promoten of die verwijzen naar een type gerecht,  zoals ‘op Ardense wijze’, komen enkel aan bod als het gerecht ook daadwerkelijk streekgebonden is. 3) De streekrecepten moeten door jou en mij, als hobbykok, kunnen uitgevoerd worden zonder professionele hulpmiddelen. De geselecteerde recepten zijn een persoonlijke interpretatie van het streekgerecht.  Deze die ik al uitgeprobeerd heb, worden geïllustreerd met originele foto’s, om het eindresultaat beter in beeld te brengen. Die dragen het label: “OK, recept getest”. De andere zijn een puur theoretische benadering en hebben licentievrije illustraties. Mijn ambitie is om ze, zo snel als mogelijk, allemaal uit te proberen en van origineel beeldmateriaal te voorzien.  
Stad en provincie
Stad en provincie

Smaak en Traditie

Naast het maken van de klassiekers uit de Belgische keuken, beleef je als hobbykok ook een intense voldoening door je creativiteit los te laten op typische streekeigen gerechtjes. Ook al zijn een aantal daarvan al gemeen goed geworden in het ‘gewone’ culinaire aanbod, ze behouden toch de identiteit van hun oorspronkelijke afkomst.

Streekgerechten

Stad en provincie
Vlaams, Waals en Nederlands Brabant
Belgisch en Nederlands Limburg
Deze recepten werden geselecteerd op basis van volgende criteria: 1) Minstens 2 en liefst 3 of meer bronnen geven onafhankelijk van elkaar de benaming van het gerechtje en de   oorsprong, zijnde een stad, streek of provincie. 2) Recepten die bedoeld zijn om zuiver commerciële producten te promoten of die verwijzen naar een type gerecht,  zoals ‘op Ardense wijze’, komen enkel aan bod als het gerecht ook daadwerkelijk streekgebonden is. 3) De streekrecepten moeten door jou en mij, als hobbykok, kunnen uitgevoerd worden zonder professionele hulpmiddelen. De geselecteerde recepten zijn een persoonlijke interpretatie van het streekgerecht.  Deze die ik al uitgeprobeerd heb, worden geïllustreerd met originele foto’s, om het eindresultaat beter in beeld te brengen. Die dragen het label: “OK, recept getest”. De andere zijn een puur theoretische benadering en hebben licentievrije illustraties. Mijn ambitie is om ze, zo snel als mogelijk, allemaal uit te proberen en van origineel beeldmateriaal te voorzien.  
Stad en provincie
Stad en provincie
De BelgischeKeuken

Smaak en Traditie