google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Le chausson Cellois

konijn varkenslever gerookt spek Saint-Hadelin bier rozijntjes bladerdeeg peper en zout nootmuskaat eieren sjalotjes
Ontbeen het konijn volledig. Draai dit door de vleesmolen samen met een varkenslever, gerookt spek en een paar sjalotjes. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng met een handvol in bier geweekte rozijntjes, een ei en een flesje Sait-Hadelin bier (amber of blond). Een gelijksoortig bier is ook OK indien dit streekbiertje niet beschikbaar is. Meng tot een homogene massa en zet die een nachtje weg op een koele plek of in de frigo. Snijd rechthoeken uit het bladerdeeg. Leg er een paar eetlepels vulling op. Plooi de randen in en rol op.  Bestrijk de bovenkant van de ‘chaussons’ met eigeel en zet ze op bakpapier in een ovenschotel, met de naad onderaan, 30 tot 45 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C.  Snijd de chaussons in plakken voor het opdienen en drink er uiteraard een streekbiertje bij.
Er zijn varianten te vinden van dit recept, waarbij kip of ham gebruikt wordt in de vulling. Ook de vorm kan lichtjes verschillen. Soms lijkt de ‘chausson’ sterk op een pizza calzone.
info info

Streekgerechten uit de provincie Namen

Le chausson Cellois

konijn varkenslever gerookt spek Saint-Hadelin bier rozijntjes bladerdeeg peper en zout nootmuskaat eieren sjalotjes
Ontbeen het konijn volledig. Draai dit door de vleesmolen samen met een varkenslever, gerookt spek en een paar sjalotjes. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng met een handvol in bier geweekte rozijntjes, een ei en een flesje Sait-Hadelin bier (amber of blond). Een gelijksoortig bier is ook OK indien dit streekbiertje niet beschikbaar is. Meng tot een homogene massa en zet die een nachtje weg op een koele plek of in de frigo. Snijd rechthoeken uit het bladerdeeg. Leg er een paar eetlepels vulling op. Plooi de randen in en rol op.  Bestrijk de bovenkant van de ‘chaussons’ met eigeel en zet ze op bakpapier in een ovenschotel, met de naad onderaan, 30 tot 45 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C.  Snijd de chaussons in plakken voor het opdienen en drink er uiteraard een streekbiertje bij.
Er zijn varianten te vinden van dit recept, waarbij kip of ham gebruikt wordt in de vulling. Ook de vorm kan lichtjes verschillen. Soms lijkt de ‘chausson’ sterk op een pizza calzone.
info info De BelgischeKeuken

Streekgerechten uit de provincie Namen

Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni