google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Boterbabbelaars

Breng 40 gram water aan de kook. Doe er de suiker, boter en zout bij en roer tot de suiker volledig opgelost is. Laat een kwartiertje inkoken tot een dikke, stroperige massa. Is de karamel mooi bruin, neem er dan een koffielepeltje van af en giet dit in een kommetje ijskoud water. Als het bolletje hard wordt is de boterbabbelaar klaar. Giet deze massa op een vel bakpapier op een ovenschotel en snijd de karamel in lange linten van een centimetertje breedte. Knip na een tijdje afkoelen de linten met een schaar in stukjes. Laat de boterbabbelaars verder afkoelen. Naar een recept van het Nederlands Bakkerijmuseum Het Warme Land

Bereidingswijze

Ingrediënten

De babbelaars of ‘súkerspekken’ werden vroeger door de Zeeuwse huisvrouwen thuis gemaakt. Soms zelfs ‘à la minute’ voor bij de koffie bij onverwacht bezoek. De charme van dit snoepje is immers de eenvoud in bereiding. En men doet in Zeeuws-Vlaanderen écht niet zo geheimzinnig over het recept. Anders is het gesteld met soortgelijke producten zoals de West-Vlaamse babelutten, de Halse krotten (Brabant) of de lekkies uit de Vlaamse Ardennen (Oost-Vlaanderen). Streekproducten, OK, maar geproduceerd door slechts één, of in het beste geval enkele bedrijven die super-geheimzinnig doen over hun recept! Helaas voor de hobbykok die nu eenmaal alles zelf wil maken en uittesten. Info: https://www.bakkersinbedrijf.nl/artikelen/recept-boterbabbelaars
21 gram azijn 100 gr suiker 15 gr boter ongezouten 1 gram zout 1 eetlepel boter om in te vetten
info info

Streekgerechten uit Zeeuws-Vlaanderen

Boterbabbelaars

Breng 40 gram water aan de kook. Doe er de suiker, boter en zout bij en roer tot de suiker volledig opgelost is. Laat een kwartiertje inkoken tot een dikke, stroperige massa. Is de karamel mooi bruin, neem er dan een koffielepeltje van af en giet dit in een kommetje ijskoud water. Als het bolletje hard wordt is de boterbabbelaar klaar. Giet deze massa op een vel bakpapier op een ovenschotel en snijd de karamel in lange linten van een centimetertje breedte. Knip na een tijdje afkoelen de linten met een schaar in stukjes. Laat de boterbabbelaars verder afkoelen. Naar een recept van het Nederlands Bakkerijmuseum Het Warme Land
21 gram azijn 100 gr suiker 15 gr boter ongezouten 1 gram zout 1 eetlepel boter om in te vetten
De babbelaars of ‘súkerspekken’ werden vroeger door de Zeeuwse huisvrouwen thuis gemaakt. Soms zelfs ‘à la minute’ voor bij de koffie bij onverwacht bezoek. De charme van dit snoepje is immers de eenvoud in bereiding. En men doet in Zeeuws-Vlaanderen écht niet zo geheimzinnig over het recept. Anders is het gesteld met soortgelijke producten zoals de West-Vlaamse babelutten, de Halse krotten (Brabant) of de lekkies uit de Vlaamse Ardennen (Oost-Vlaanderen). Streekproducten, OK, maar geproduceerd door slechts één, of in het beste geval enkele bedrijven die super- geheimzinnig doen over hun recept! Helaas voor de hobbykok die nu eenmaal alles zelf wil maken en uittesten. Info: https://www.bakkersinbedrijf.nl/artikelen/recept- boterbabbelaars
info info De BelgischeKeuken

Streekgerechten uit Zeeuws-Vlaanderen

English translation