google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Matoufè

mager gezouten spek tarwebloem melk. eieren peper en zout
Snijd het spek in reepjes en bak die krokant. Laat uitlekken in een vergiet. Meng 25 cl melk met twee flinke soeplepels tarwebloem. Klop een achttal eieren los, samen met het papje van melk en bloem. Doe de spekjes terug in de pan en giet er de eibereiding bij. Kruid met een paar draaien uit de pepermolen en een snuifje zout. Zet op middelhoog vuur en blijf roeren tot de eieren gestold zijn. Dien op met bruin brood en gezouten boter.

Ingrediënten

Bereidingswijze

De Matoufè of Matoufet lijkt veel op een banaal roerei met spek, maar in Marche-en-Famenne denkt men daar anders over. Er bestaat een heuse broederschap ‘Royale Confrérie Du Matoufé’ die het eeuwenoude recept bewaakt, koestert en promoot.
info info
Foto: FTLB/ P. Willems

Streekgerechten uit de provincie Luxemburg

De Belgische Keuken

Matoufè

Snijd het spek in reepjes en bak die krokant. Laat uitlekken in een vergiet. Meng 25 cl melk met twee flinke soeplepels tarwebloem. Klop een achttal eieren los, samen met het papje van melk en bloem. Doe de spekjes terug in de pan en giet er de eibereiding bij. Kruid met een paar draaien uit de pepermolen en een snuifje zout. Zet op middelhoog vuur en blijf roeren tot de eieren gestold zijn. Dien op met bruin brood en gezouten boter.
De Matoufè of Matoufet lijkt veel op een banaal roerei met spek, maar in Marche-en-Famenne denkt men daar anders over. Er bestaat een heuse broederschap ‘Royale Confrérie Du Matoufé’ die het eeuwenoude recept bewaakt, koestert en promoot.

Ingrediënten

Bereidingswijze

info info
mager gezouten spek tarwebloem melk. eieren peper en zout

Streekgerechten uit de provincie Luxemburg