google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Baisers de Malmedy

Voor de schuimpjes: 6 eiwitten 150 g bloemsuiker 125 g amandelpoeder amandelschilfers 25 g patisseriebloem Voor de botercrème: 2 eieren 100 g kristalsuiker 150 g boter
Maak de schuimpjes: klop de eiwitten stijf met 50 g van de poedersuiker. Meng de rest van de suiker met de bloem en het amandelpoeder. Schep deze droge bereiding zeer voorzichtig door het opgeklopte eiwit. Doe het deeg in een spuitzak. Leg bakpapier op een ovenplaat en spuit daarop kleine toefjes deeg. Bestrooi met fijn gehakte amandelschilfers. Bak ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 150°C of tot de schuimpjes kleuren. Blijf in de buurt om het bakproces te volgen. Maak ondertussen de ‘crème au beurre’ of botercrème. Breng de boter op kamertemperatuur. Klop twee eieren met de kristalsuiker tot een homogene massa. Klop de boter op en voeg beetje bij beetje het eiermengsel toe. Doe de bereiding in een spuitzak. Afwerking: spuit een mooi rondje botercrème tussen twee schuimpjes en herhaal dit tot de voorraad op is.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Het recept van de ‘baisers’ of kusjes dateert van de 19e eeuw. Het werd oorspronkelijk gecommercialiseerd onder de naam blankès mèringues. Naast het origineel uit Malmedy, bestaan er tal van varianten, zoals de ‘baisers de Neufchâteau’, waar als vulling chocoladecrème gebruikt wordt.
info info

Streekgerechten uit de provincie Luik

De Belgische Keuken

Baisers de Malmedy

Voor de schuimpjes: 6 eiwitten 150 g bloemsuiker 125 g amandelpoeder amandelschilfers 25 g patisseriebloem Voor de botercrème: 2 eieren 100 g kristalsuiker 150 g boter
Maak de schuimpjes: klop de eiwitten stijf met 50 g van de poedersuiker. Meng de rest van de suiker met de bloem en het amandelpoeder. Schep deze droge bereiding zeer voorzichtig door het opgeklopte eiwit. Doe het deeg in een spuitzak. Leg bakpapier op een ovenplaat en spuit daarop kleine toefjes deeg. Bestrooi met fijn gehakte amandelschilfers. Bak ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 150°C of tot de schuimpjes kleuren. Blijf in de buurt om het bakproces te volgen. Maak ondertussen de ‘crème au beurre’ of botercrème. Breng de boter op kamertemperatuur. Klop twee eieren met de kristalsuiker tot een homogene massa. Klop de boter op en voeg beetje bij beetje het eiermengsel toe. Doe de bereiding in een spuitzak. Afwerking: spuit een mooi rondje botercrème tussen twee schuimpjes en herhaal dit tot de voorraad op is.
Het recept van de ‘baisers’ of kusjes dateert van de 19e eeuw. Het werd oorspronkelijk gecommercialiseerd onder de naam blankès mèringues. Naast het origineel uit Malmedy, bestaan er tal van varianten, zoals de ‘baisers de Neufchâteau’, waar als vulling chocoladecrème gebruikt wordt.

Ingrediënten

Bereidingswijze

info info

Streekgerechten uit de provincie Luik