google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Mechelse bloemkoolsoep

Versnijd de groenten en houd een paar bloemkoolroosjes apart. Stoof de gesneden ui in wat boter en voeg na een minuutje de kropsla toe. Doe de selder, bloemkool, gestoofde ui en sla samen met versneden aardappelen in een kookpot. Vul af met groentebouillon. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat een half uurtje sudderen op gemiddeld hoog vuur. Zet de handmixer in de kookpot. Nu kan je kiezen voor een dikke soep en dan hoef je enkel een glas room door de soep te roeren en af te werken met een paar gestoomde bloemkoolroosjes en een paar takjes kervel. Of je kan de soep door een zeef duwen en dan pas afwerken met room, roosjes en kervel. In een variant op dit recept wordt de kropsla vervangen door prei.

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

De Mechelse regio staat bekend om de overvloed en kwaliteit van zijn groenten, met name bloemkolen en asperges. Het is niet verrassend dat de meest gekende specialiteit van de regio Mechelen bloemkoolsoep is. 
info info
groene selder bloemkool uien kropsla kervel boter aardappelen peper, zout bouillon room
Foto: flickr

Streekgerechten uit de provincie Antwerpen

Mechelse bloemkoolsoep

Versnijd de groenten en houd een paar bloemkoolroosjes apart. Stoof de gesneden ui in wat boter en voeg na een minuutje de kropsla toe. Doe de selder, bloemkool, gestoofde ui en sla samen met versneden aardappelen in een kookpot. Vul af met groentebouillon. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat een half uurtje sudderen op gemiddeld hoog vuur. Zet de handmixer in de kookpot. Nu kan je kiezen voor een dikke soep en dan hoef je enkel een glas room door de soep te roeren en af te werken met een paar gestoomde bloemkoolroosjes en een paar takjes kervel. Of je kan de soep door een zeef duwen en dan pas afwerken met room, roosjes en kervel. In een variant op dit recept wordt de kropsla vervangen door prei.
De Mechelse regio staat bekend om de overvloed en kwaliteit van zijn groenten, met name bloemkolen en asperges. Het is niet verrassend dat de meest gekende specialiteit van de regio Mechelen bloemkoolsoep is. 
groene selder bloemkool uien kropsla kervel boter aardappelen peper, zout bouillon room
info info De BelgischeKeuken

Streekgerechten uit de provincie Antwerpen