google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Carré confituurke

 

abrikozenconfituur bladerdeeg eidooier

Bereidingswijze

Ingrediënten

Er bestaat in de handel een vierkante maxirol bladerdeeg die perfect geschikt is voor dit gerechtje. Rol ‘em uit op een openplaat, maar laat het bakpapier zitten. Rol de zijkanten lichtjes op en doorprik de bodem met een vork. Smeer er rijkelijk maar gelijkmatig abrikozenjam over. Je hebt nu een tweede goed gekoeld vel nodig voor de versiering. Ofwel maak je één raster door in het blad verticale inkepingen van 2 à 3 cm te maken en het dan in de breedte open te trekken zodat er een ruitjespatroon ontstaan, ofwel en dat is de eenvoudige manier, snij je het vel in lintjes die je kruislings over de confituur verdeelt. Bestrijk het raster met losgeklopt eigeel en bak het taartje af in 15 à 20 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Laat afkoelen, snijd er dan de opgerolde randen af en verdeel de taart in vierkanten of rechthoeken, naargelang je voorkeur.

Klassieke Gerechten

Carré confituurke

 

abrikozenconfituur bladerdeeg eidooier
Er bestaat in de handel een vierkante maxirol bladerdeeg die perfect geschikt is voor dit gerechtje. Rol ‘em uit op een openplaat, maar laat het bakpapier zitten. Rol de zijkanten lichtjes op en doorprik de bodem met een vork. Smeer er rijkelijk maar gelijkmatig abrikozenjam over. Je hebt nu een tweede goed gekoeld vel nodig voor de versiering. Ofwel maak je één raster door in het blad verticale inkepingen van 2 à 3 cm te maken en het dan in de breedte open te trekken zodat er een ruitjespatroon ontstaan, ofwel en dat is de eenvoudige manier, snij je het vel in lintjes die je kruislings over de confituur verdeelt. Bestrijk het raster met losgeklopt eigeel en bak het taartje af in 15 à 20 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Laat afkoelen, snijd er dan de opgerolde randen af en verdeel de taart in vierkanten of rechthoeken, naargelang je voorkeur.
De BelgischeKeuken Klassieke Gerechten