google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Kibbelingen met remouladesaus

De kibbelingen. Reken op 150 g bloem voor een halve kilo kabeljauw of wangetjes. Meng de bloem met 2 eidooiers. Roer een flesje bier door het beslag. Het resultaat moet een dik beslag zijn dat blijft kleven aan de vis. Breng op smaak met viskruiden. Haal de stukjes vis door het beslag. Verwarm de olie op 180°C en frituur ze tot goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bereidingswijze

Ingrediënten

Voor de kibbelingen: kabeljauw of kabeljauwwangetjes bloem eieren pils bier viskruiden Voor de remouladesaus: mayonaise griekse yoghurt mosterd bieslook kervel dragon peterselie citroensap kappertjes augurk
De benaming “kibbelingen” verwijst naar het visafval en in het bijzonder de kabeljauwwangen, waar het gerechtje oorspronkelijk van gemaakt werd. 
De remouladesaus. Neem gelijke delen mayonaise en Griekse yoghurt. Meng met een lepeltje mosterd, gehakte peterselie en kervel, gesnipperd bieslook en dragon, gehakte kappertjes en augurkjes. Breng op smaak met scheutjes citroensap.
info info

Streekgerechten uit Zeeuws-Vlaanderen

Kibbelingen

met remouladesaus

De kibbelingen. Reken op 150 g bloem voor een halve kilo kabeljauw of wangetjes. Meng de bloem met 2 eidooiers. Roer een flesje bier door het beslag. Het resultaat moet een dik beslag zijn dat blijft kleven aan de vis. Breng op smaak met viskruiden. Haar de stukjes vis door het beslag. Verwarm de olie op 180°C en frituur ze tot goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Voor de kibbelingen: kabeljauw of kabeljauwwangetjes bloem eieren pils bier viskruiden
Voor de remouladesaus: mayonaise griekse yoghurt mosterd bieslook kervel dragon peterselie citroensap kappertjes augurk
De benaming “kibbelingen” verwijst naar het visafval en in het bijzonder de kabeljauwwangen, waar het gerechtje oorspronkelijk van gemaakt werd. 
info info De BelgischeKeuken

Streekgerechten uit Zeeuws-Vlaanderen

De remouladesaus. Neem gelijke delen mayonaise en Griekse yoghurt. Meng met een lepeltje mosterd, gehakte peterselie en kervel, gesnipperd bieslook en dragon, gehakte kappertjes en augurkjes. Breng op smaak met scheutjes citroensap.
English translation