google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Kibbelingen met remouladesaus

De kibbelingen. Reken op 150 g bloem voor een halve kilo kabeljauw of wangetjes. Meng de bloem met 2 eidooiers. Roer een flesje bier door het beslag. Het resultaat moet een dik beslag zijn dat blijft kleven aan de vis. Breng op smaak met viskruiden. Haar de stukjes vis door het beslag. Verwarm de olie op 180°C en frituur ze tot goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bereidingswijze

Ingrediënten

Voor de kibbelingen: kabeljauw of kabeljauwwangetjes bloem eieren pils bier viskruiden Voor de remouladesaus: mayonaise griekse yoghurt bieslook peterselie citroensap kappertjes augurk
De benaming “kibbelingen” verwijst naar het visafval en in het bijzonder de kabeljauwwangen, waar het gerechtje oorspronkelijk van gemaakt werd. 
De remouladesaus. Neem gelijke delen mayonaise en Griekse yoghurt. Meng met gehakte peterselie, gesnipperd bieslook, gehakte kappertjes en augurkjes. Breng op smaak met scheutjes citroensap.
info info
De Belgische Keuken

Kibbelingen

met remouladesaus

Bereidingswijze

De kibbelingen. Reken op 150 g bloem voor een halve kilo kabeljauw of wangetjes. Meng de bloem met 2 eidooiers. Roer een flesje bier door het beslag. Het resultaat moet een dik beslag zijn dat blijft kleven aan de vis. Breng op smaak met viskruiden. Haar de stukjes vis door het beslag. Verwarm de olie op 180°C en frituur ze tot goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Ingrediënten

Voor de kibbelingen: kabeljauw of kabeljauwwangetjes bloem eieren pils bier viskruiden
Voor de remouladesaus: mayonaise griekse yoghurt bieslook peterselie citroensap kappertjes augurk
De remouladesaus. Neem gelijke delen mayonaise en Griekse yoghurt. Meng met gehakte peterselie, gesnipperd bieslook, gehakte kappertjes en augurkjes. Breng op smaak met scheutjes citroensap.
De benaming “kibbelingen” verwijst naar het visafval en in het bijzonder de kabeljauwwangen, waar het gerechtje oorspronkelijk van gemaakt werd. 
info info