google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Diksmuidse amandeltaart

125 gr boter 125 g kristalsuiker 125 g amandelpoeder 750 gr patisseriebloem 3 eieren 25 gr vanillesuiker amandelschilfers
Splits de eieren. Klop het eiwit stijf. Rooster de amandelschilfers licht. Meng de zachte boter met kristalsuiker, amandelpoeder en vanillesuiker. Blijf roeren en voeg er een voor een de eidooiers bij. Meng met de bloem en het eiwit. Doe het deeg in een ingevette en met bloem bestoven taartvorm en werk af met amandelschilfers. Zet de taartvorm 35 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. De taart moet goudbruin zijn. Controleer met een priem. Variant: in sommige recepten wordt geraste schil van biocitroen in het deeg gemengd. In andere is er sprake van afwerking met rode bessen of wordt het amandeldeeg in bladerdeeg gebakken.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Deze taart werd oorspronkelijk vooral in het Paasweekend gebakken. De oorsprong van dit taartje gaat terug tot de 13e eeuw.
info info

Streekgerechten uit West-Vlaanderen

De Belgische Keuken

Diksmuidse amandeltaart

125 gr boter 125 g kristalsuiker 125 g amandelpoeder 750 gr patisseriebloem 3 eieren 25 gr vanillesuiker amandelschilfers
Splits de eieren. Klop het eiwit stijf. Rooster de amandelschilfers licht. Meng de zachte boter met kristalsuiker, amandelpoeder en vanillesuiker. Blijf roeren en voeg er een voor een de eidooiers bij. Meng met de bloem en het eiwit. Doe het deeg in een ingevette en met bloem bestoven taartvorm en werk af met amandelschilfers. Zet de taartvorm 35 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. De taart moet goudbruin zijn. Controleer met een priem. Variant: in sommige recepten wordt geraste schil van biocitroen in het deeg gemengd. In andere is er sprake van afwerking met rode bessen of wordt het amandeldeeg in bladerdeeg gebakken.
Deze taart werd oorspronkelijk vooral in het Paasweekend gebakken. De oorsprong van dit taartje gaat terug tot de 13e eeuw.

Ingrediënten

Bereidingswijze

info info

Streekgerechten uit West-Vlaanderen