google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Eieren op zijn Brussels

boter vloeiende bloem room koffiemelk Brusselse kaas peper witloof gezouten boter eieren oud brood olijfolie
Maak een bechamelsaus met boter, bloem en aangelengd met room en een scheut koffiemelk. Meng er wat brokjes Brusselse kaas doorheen, of een stukje Trappistenkaas als je de Brusselse “Ettekeis” niet bij de hand hebt. Breng op smaak met peper. Kuis de stronkjes witloof en snijd het bittere uiteinde eruit. Snijd de stronkjes overlangs in vier stukken en bak ze aan in gezouten boter tot ze kleuren. Doe er nu een paar lepels bechamelsaus overheen, meng goed en breng op temperatuur. Breek een tweetal eitjes en giet ze voorzichtig over de witloofbechamel. Niet roeren, maan bakken zoals spiegeleitjes. Werk af met croûtons.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Foto: Wikimedia
info info

Streekgerechten uit Brussel

De Belgische Keuken

Eieren

op zijn Brussels

boter vloeiende bloem room koffiemelk Brusselse kaas peper witloof gezouten boter eieren oud brood olijfolie
Maak een bechamelsaus met boter, bloem en aangelengd met room en een scheut koffiemelk. Meng er wat brokjes Brusselse kaas doorheen, of een stukje Trappistenkaas als je de Brusselse “Ettekeis” niet bij de hand hebt. Breng op smaak met peper. Kuis de stronkjes witloof en snijd het bittere uiteinde eruit. Snijd de stronkjes overlangs in vier stukken en bak ze aan in gezouten boter tot ze kleuren. Doe er nu een paar lepels bechamelsaus overheen, meng goed en breng op temperatuur. Breek een tweetal eitjes en giet ze voorzichtig over de witloofbechamel. Niet roeren, maan bakken zoals spiegeleitjes. Werk af met croûtons.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Foto: Wikimedia
info info

Streekgerechten uit Brussel