google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Hagelands Suikerbrood

300g bloem Snuifje zout 15g gist 2dl lauwe melk 1 ei 15 à 20 suikerklontjes
Zeef de bloem met een snuifje zout. Los de gist op in een beetje lauwe melk. Maak een kuiltje in de gezeefde bloem en giet er de gistmelk in. Meng en voeg scheutjes melk toe. Het resultaat moet een deegbal worden die niet kleeft. Bedek met een schone vaatdoek en laat een uurtje rijzen op kamertemperatuur en tochtvrij. Kneed het deeg een tweede keer. Snijd er een klein deel af en rol dit uit tot een brede lap. Kneed de rest van het deeg met grof gebroken suikerklontjes en maak er een rond brood van. Wikkel dit in de uitgerolde deeglap en knip een paar sleuven in de bovenkant. Laat nog 1 uur rijzen. Zet het dan 40 minuten in de oven op 210°C. Besproei de bovenkant met een beetje water eens het brood klaar is.
Het Hageland is een streek in Oostelijk Brabant en een klein deel in het westen van Limburg. Het is het gebied tussen de rivieren Dijle, Demer, en Grote Gete.
Foto: Wikimedia
info info

Streekgerechten uit Brabant

Hagelands

Suikerbrood

300g bloem Snuifje zout 15g gist 2dl lauwe melk 1 ei 15 à 20 suikerklontjes
Zeef de bloem met een snuifje zout. Los de gist op in een beetje lauwe melk. Maak een kuiltje in de gezeefde bloem en giet er de gistmelk in. Meng en voeg scheutjes melk toe. Het resultaat moet een deegbal worden die niet kleeft. Bedek met een schone vaatdoek en laat een uurtje rijzen op kamertemperatuur en tochtvrij. Kneed het deeg een tweede keer. Snijd er een klein deel af en rol dit uit tot een brede lap. Kneed de rest van het deeg met grof gebroken suikerklontjes en maak er een rond brood van. Wikkel dit in de uitgerolde deeglap en knip een paar sleuven in de bovenkant. Laat nog 1 uur rijzen. Zet het dan 40 minuten in de oven op 210°C. Besproei de bovenkant met een beetje water eens het brood klaar is.
Het Hageland is een streek in Oostelijk Brabant en een klein deel in het westen van Limburg. Het is het gebied tussen de rivieren Dijle, Demer, en Grote Gete.
Foto: Wikimedia
info info De BelgischeKeuken

Streekgerechten uit Brabant