google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Lokerse paardenworst

paardenworsten uien knoflook bleekselder boter tomatenpuree bouquet garni peper en zout
Doorprik de paardenworsten en leg ze 10 minuten in water tegen het kookpunt. Droog af en bak ze kort aan in een pan met wat boter. Fruit in halve maantjes gesneden ui glazig in dezelfde pan. Voeg geplet knoflook toe, fijn gesneden selder en laat een paar minuten stoven. Roer er tomatenpuree, leg er de worsten en het kruidentuiltje bij en overgiet met water tot alles onder staat. Breng op smaak met peper en zout. Laat onder half gesloten deksel 1 ½ uur stoven. Laat afkoelen en zet de pan een nachtje in de koelkast. Ontvet de pan en warm de bereiding op zacht vuur op. Bind de saus indien gewenst. Serveer met brood of een aardappelbereiding naar keuze.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Vele oude streekgerechten zijn ontstaan uit armoede. Zo ook de paardenworsten. Het vlees kwam van oude versleten paarden van boerderijen, de Antwerpse haven en steenkoolmijnen. Het product was zowel goedkoop als voedzaam.
info info

Streekgerechten uit Oost-Vlaanderen

De Belgische Keuken

Lokerse paardenworst

paardenworsten uien knoflook bleekselder boter tomatenpuree bouquet garni peper en zout
Doorprik de paardenworsten en leg ze 10 minuten in water tegen het kookpunt. Droog af en bak ze kort aan in een pan met wat boter. Fruit in halve maantjes gesneden ui glazig in dezelfde pan. Voeg geplet knoflook toe, fijn gesneden selder en laat een paar minuten stoven. Roer er tomatenpuree, leg er de worsten en het kruidentuiltje bij en overgiet met water tot alles onder staat. Breng op smaak met peper en zout. Laat onder half gesloten deksel 1 ½ uur stoven. Laat afkoelen en zet de pan een nachtje in de koelkast. Ontvet de pan en warm de bereiding op zacht vuur op. Bind de saus indien gewenst. Serveer met brood of een aardappelbereiding naar keuze.
Vele oude streekgerechten zijn ontstaan uit armoede. Zo ook de paardenworsten. Het vlees kwam van oude versleten paarden van boerderijen, de Antwerpse haven en steenkoolmijnen. Het product was zowel goedkoop als voedzaam.

Ingrediënten

Bereidingswijze

info info

Streekgerechten uit Oost-Vlaanderen