google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Gentse mokken

250 g patisseriebloem 150 g boter 100 g kandijsuiker 1 tl bakpoeder 1 tl anijspoeder 1 tl kaneel
Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Maak er een deegrol van, met een diameter van ongeveer 5 cm. Leg die afgedekt ½ uur in de koelkast. Snijd schijfjes van de deegrol van ongeveer 1 cm dik. Leg ze in een ovenschaal op bakpapier en zet de schaal 15 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. De koekjes moeten licht van kleur blijven. Controleer tijdens het bakproces.

Ingrediënten

Bereidingswijze

De benaming refereert waarschijnlijk naar het Gentse dialektwoord voor mooie meisjes. De oorsprong van het koekje zou een simpele, historische verklaring hebben. Doordat Gent aan het water ligt, werd de stad vroeger veel geplaagd door muggen. Het uitgesproken aroma van anijs en kaneel werd gebruikt om de muggen te verdrijven. Mooi verhaal, maar of het ook waar is ….
info info

Streekgerechten uit Oost-Vlaanderen

De Belgische Keuken

Gentse mokken

250 g patisseriebloem 150 g boter 100 g kandijsuiker 1 tl bakpoeder 1 tl anijspoeder 1 tl kaneel
Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Maak er een deegrol van, met een diameter van ongeveer 5 cm. Leg die afgedekt ½ uur in de koelkast. Snijd schijfjes van de deegrol van ongeveer 1 cm dik. Leg ze in een ovenschaal op bakpapier en zet de schaal 15 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. De koekjes moeten licht van kleur blijven. Controleer tijdens het bakproces.
De benaming refereert waarschijnlijk naar het Gentse dialektwoord voor mooie meisjes. De oorsprong van het koekje zou een simpele, historische verklaring hebben. Doordat Gent aan het water ligt, werd de stad vroeger veel geplaagd door muggen. Het uitgesproken aroma van anijs en kaneel werd gebruikt om de muggen te verdrijven. Mooi verhaal, maar of het ook waar is ….

Ingrediënten

Bereidingswijze

info info

Streekgerechten uit Oost-Vlaanderen