google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Dinantse Koek - Couques de Dinant

600 g vloeibare honing 800 g patisseriebloem peperkoekkruiden kaneelpoeder zout boter
Zeef de bloem en meng met een mespuntje zout, een paar eetlepels  peperkoekkruiden en kaneelpoeder. Niet te zuinig zijn met de kruiding. Maak een kuiltje in de gekruide bloem en giet er de lichtjes opgewarmde honing in. Kneed tot een soepel deeg. Verdeel het deeg over verschillende bakvormen die vooraf ingesmeerd zijn met boter en bestoven met bloem. Borstel het deeg in met water.  Zet de bakvormen in een oven voorverwarmd op 250 tot 300°C. Blijf in de buurt van de oven en bak ze net zo lang tot de koeken keihard zijn. Laat afkoelen voor het ontvormen.

Ingrediënten

Bereidingswijze

De Dinantse koek dateert uit de 15e eeuw en werd vroeger gebakken met speltbloem. De koeken worden in houten bakvormen gemaakt.
Foto: Wikimedia
info info

Streekgerechten uit de provincie Namen

De Belgische Keuken

Dinantse Koek -

Couques de Dinant

600 g vloeibare honing 800 g patisseriebloem peperkoekkruiden kaneelpoeder zout boter
Zeef de bloem en meng met een mespuntje zout, een paar eetlepels  peperkoekkruiden en kaneelpoeder. Niet te zuinig zijn met de kruiding. Maak een kuiltje in de gekruide bloem en giet er de lichtjes opgewarmde honing in. Kneed tot een soepel deeg. Verdeel het deeg over verschillende bakvormen die vooraf ingesmeerd zijn met boter en bestoven met bloem. Borstel het deeg in met water.  Zet de bakvormen in een oven voorverwarmd op 250 tot 300°C. Blijf in de buurt van de oven en bak ze net zo lang tot de koeken keihard zijn. Laat afkoelen voor het ontvormen.
De Dinantse koek dateert uit de 15e eeuw en werd vroeger gebakken met speltbloem. De koeken worden in houten bakvormen gemaakt.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Foto: Wikimedia
info info

Streekgerechten uit de provincie Namen