google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Dinantse Flamiche

Voor het deeg : 250 gr bloem 4 eieren 1 snuifje zout 1 dl volle melk 50 gr boter Voor de vulling : 150 gr Romedennekaas uit Dinant (of een andere vette witte kaas) 100 gr boter 4 eieren
De taartbodem: zeef de bloem, maak een kuiltje en giet daarin de losgeklopte eieren, de zachte boter en een snuifje zout. Giet er lepelsgewijs de melk bij en kneed tot een soepel deeg. Laat de deegbal een half uurtje afgedekt rusten onder een vochtige doek en kneed opnieuw. Rol het deeg cirkelvormig uit. De vulling: meng de kaas met de losgeklopte eieren en zachte boter tot een homogene massa. Vul er de taartbodem mee. Bak af in 40 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C. Onmiddellijk opdienen.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Er bestaan vele soortgelijke kaastaarten, maar de flamiche van Dinants behoort ongetwijfeld tot de bekendste.  Het is de kaas, de boulette de Romedenne, die de unieke smaak geeft aan dit streekgerechtje.
Foto: Flickr
info info
De Belgische Keuken

Dinantse Flamiche

Voor het deeg : 250 gr bloem 4 eieren 1 snuifje zout 1 dl volle melk 50 gr boter Voor de vulling : 150 gr Romedennekaas uit Dinant (of een andere vette witte kaas) 100 gr boter 4 eieren
De taartbodem: zeef de bloem, maak een kuiltje en giet daarin de losgeklopte eieren, de zachte boter en een snuifje zout. Giet er lepelsgewijs de melk bij en kneed tot een soepel deeg. Laat de deegbal een half uurtje afgedekt rusten onder een vochtige doek en kneed opnieuw. Rol het deeg cirkelvormig uit. De vulling: meng de kaas met de losgeklopte eieren en zachte boter tot een homogene massa. Vul er de taartbodem mee. Bak af in 40 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C. Onmiddellijk opdienen.
Er bestaan vele soortgelijke kaastaarten, maar de flamiche van Dinants behoort ongetwijfeld tot de bekendste.  Het is de kaas, de boulette de Romedenne, die de unieke smaak geeft aan dit streekgerechtje.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Foto: Flickr
info info