google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Luikse salade

sperziebonen sjalotten gerookt spek eieren ciderazijn boter peper en zout corne de gattes (aardappelen) graanmosterd ciderazijn olijfolie peterselie
Kook de aardappelen gaar in de schil. Stoom de boontjes beetgaar. Kook de eieren hard en verwijder de pel en vierendeel ze. Snijd het gerookt spek zonder zwoerd of kraakbeen in dobbelsteentjes. Bak ze in een pan met wat boter. Doe er na een paar minuten gesnipperde sjalot bij en als die glazig geworden is, de boontjes. Breng op smaak met een paar draaien uit de pepermolen en een scheutje azijn. Zodra de spekjes licht gebakken zijn, voeg je de boontjes toe aan de pan. Kruid met wat peper van de molen en eventueel een snuifje zout. Voeg ook een klein scheutje azijn toe. Maak een vinaigrette van de mosterd, de ciderazijn en de olijfolie. Kruid met wat peper van de molen en een snuifje zout. Snijd de gekookte aardappels in schijfjes en meng met de boontjes, het spek en gehakte peterselie. Besprenkel met vinaigrette. Werk de schotel af met de eitjes.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Luikse salade is een échte klassieker uit de Belgische keuken. Wel bestaan er evenveel varianten van, als er Luikse families zijn. Toch is iedereen het roerend eens over de basisingrediënten van de salade: aardappelen, sperziebonen, spek en azijn.
Foto: Wikimedia
info info
De Belgische Keuken

Luikse salade

sperziebonen sjalotten gerookt spek eieren ciderazijn boter peper en zout corne de gattes (aardappelen) graanmosterd ciderazijn olijfolie peterselie
Kook de aardappelen gaar in de schil. Stoom de boontjes beetgaar. Kook de eieren hard en verwijder de pel en vierendeel ze. Snijd het gerookt spek zonder zwoerd of kraakbeen in dobbelsteentjes. Bak ze in een pan met wat boter. Doe er na een paar minuten gesnipperde sjalot bij en als die glazig geworden is, de boontjes. Breng op smaak met een paar draaien uit de pepermolen en een scheutje azijn. Zodra de spekjes licht gebakken zijn, voeg je de boontjes toe aan de pan. Kruid met wat peper van de molen en eventueel een snuifje zout. Voeg ook een klein scheutje azijn toe. Maak een vinaigrette van de mosterd, de ciderazijn en de olijfolie. Kruid met wat peper van de molen en een snuifje zout. Snijd de gekookte aardappels in schijfjes en meng met de boontjes, het spek en gehakte peterselie. Besprenkel met vinaigrette. Werk de schotel af met de eitjes.
Luikse salade is een échte klassieker uit de Belgische keuken. Wel bestaan er evenveel varianten van, als er Luikse families zijn. Toch is iedereen het roerend eens over de basisingrediënten van de salade: aardappelen, sperziebonen, spek en azijn.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Foto: Wikimedia
info info