google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Luikse stroop

2 Kg appelen 6 Kg peren
Hoewel we gemakshalve kiezen voor het commerciële product, is Luikse stroop in principe vrij eenvoudig zelf te vervaardigen. Ik heb het nog niet getest, maar dit receptje lijkt mij haalbaar. En, tot mijn verbazing, heb je geen toegevoegde suikers of andere additieven nodig. Was het fruit, haal het klokhuis eruit, maar schil het niet. Laat 4 uur sudderen op zacht vuur. Druk de moes door een zeer fijne zeef of wring uit in een kaasdoek om er zoveel mogelijk sap uit te persen. Laat het sap 3 uur uitdampen op laag vuur tot een stroop, die stevig en glanzend is. Bewaar in confituurpotten.
Reeds in de 17e eeuw maakten de boeren in de hoeves van het Land van Herve deze fameuse siroop.  De streek was dan ook bezaaid met tal van boomgaarden vol appel- en perenbomen. Vanaf 1902 werd het product gecommercialiseerd.

Ingrediënten

Bereidingswijze

info info

Streekgerechten uit de provincie Luik

De Belgische Keuken

Luikse stroop

2 Kg appelen 6 Kg peren
Hoewel we gemakshalve kiezen voor het commerciële product, is Luikse stroop in principe vrij eenvoudig zelf te vervaardigen. Ik heb het nog niet getest, maar dit receptje lijkt mij haalbaar. En, tot mijn verbazing, heb je geen toegevoegde suikers of andere additieven nodig. Was het fruit, haal het klokhuis eruit, maar schil het niet. Laat 4 uur sudderen op zacht vuur. Druk de moes door een zeer fijne zeef of wring uit in een kaasdoek om er zoveel mogelijk sap uit te persen. Laat het sap 3 uur uitdampen op laag vuur tot een stroop, die stevig en glanzend is. Bewaar in confituurpotten.
Reeds in de 17e eeuw maakten de boeren in de hoeves van het Land van Herve deze fameuse siroop.  De streek was dan ook bezaaid met tal van boomgaarden vol appel- en perenbomen. Vanaf 1902 werd het product gecommercialiseerd.

Ingrediënten

Bereidingswijze

info info

Streekgerechten uit de provincie Luik