google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Boukettes

250 g boekweitmeel 1 mespunt zout 2 eieren 1 dl melk 1 dl blond bier van goede kwaliteit 100 g sultanrozijnen 2 appels Bruine cassonade 1 glaasje Pékèt (of een andere Belgische jenever) Boter Luikse stroop
Laat de rozijnen weken in de Pékèt of in een ander soort jenever. Verwijder het klokhuis, schil de appels en snijd ze in dunne ronde plakken. Snijd die in vier partjes. Besprenkel met wat citroensap. Meng de ingrediënten voor het beslag: boekweitmeel, zout, eieren, melk en bier. Laat een kwartiertje rusten. Voeg dan de rozijnen en het weekvocht toe. Laat de boter smelten in de koekenpan en leg enkele stukjes appelschijf op de bodem. Bestrooi met cassonade en laat kleuren aan beide kanten. Bedek met een pollepel van het beslag. Hef de schijfjes op om het deeg eronder te laten lopen. Keer na een paar minuten, als de bovenzijde niet meer blinkt, de pannenkoek voorzichtig, héél voorzichtig om. Doe hetzelfde met de rest van het beslag en serveer met Luikse stroop en een glaasje gekoelde Pékèt.
Deze boekweitpannenkoek met appeltjes en rozijnen is een “crêpe du pays de Herve”, de Hervestreek dus, maar er zit wel géén kaas in dit gerechtje.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Foto: Pixabay
info info
De Belgische Keuken

Boukettes

250 g boekweitmeel 1 mespunt zout 2 eieren 1 dl melk 1 dl blond bier van goede kwaliteit 100 g sultanrozijnen 2 appels Bruine cassonade 1 glaasje Pékèt (of een andere Belgische jenever) Boter Luikse stroop
Laat de rozijnen weken in de Pékèt of in een ander soort jenever. Verwijder het klokhuis, schil de appels en snijd ze in dunne ronde plakken. Snijd die in vier partjes. Besprenkel met wat citroensap. Meng de ingrediënten voor het beslag: boekweitmeel, zout, eieren, melk en bier. Laat een kwartiertje rusten. Voeg dan de rozijnen en het weekvocht toe. Laat de boter smelten in de koekenpan en leg enkele stukjes appelschijf op de bodem. Bestrooi met cassonade en laat kleuren aan beide kanten. Bedek met een pollepel van het beslag. Hef de schijfjes op om het deeg eronder te laten lopen. Keer na een paar minuten, als de bovenzijde niet meer blinkt, de pannenkoek voorzichtig, héél voorzichtig om. Doe hetzelfde met de rest van het beslag en serveer met Luikse stroop en een glaasje gekoelde Pékèt.
Deze boekweitpannenkoek met appeltjes en rozijnen is een “crêpe du pays de Herve”, de Hervestreek dus, maar er zit wel géén kaas in dit gerechtje.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Foto: Pixabay
info info