google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Hasseltse krentenmik

1 kg patisseriebloem 500 g boter 2 eieren 50 g bakkersgist 250 g rozijnen snuifje zout 1 ½ dl water melk kristalsuiker
Zeef de bloem. Los de gist op in het water aangelengd met een scheutje melk. Voeg samen en maak er een deeg van met de zachte boter, eidooiers en een snuifje zout. Kneed er de rozijnen onder. Laat 30 minuten rijzen onder een schone doek op kamertemperatuur en tochtvrij. Kneed opnieuw goed door en laat weer 30 minuten rijzen. Geef de deegbal een ronde broodvorm en bak af in 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Hasseltse krentenmik heeft, in tegenstelling tot wat de naam suggereert, blijkbaar z’n roots in Alken. De Alkenaren werden soms spottend “vliegeneters” genoemd vanwege de grote hoeveelheid krenten die in dit broodje gaan.  
Foto: Wikimedia
info info

Streekgerechten uit Limburg

Hasseltse krentenmik

1 kg patisseriebloem 500 g boter 2 eieren 50 g bakkersgist 250 g rozijnen snuifje zout 1 ½ dl water melk kristalsuiker
Zeef de bloem. Los de gist op in het water aangelengd met een scheutje melk. Voeg samen en maak er een deeg van met de zachte boter, eidooiers en een snuifje zout. Kneed er de rozijnen onder. Laat 30 minuten rijzen onder een schone doek op kamertemperatuur en tochtvrij. Kneed opnieuw goed door en laat weer 30 minuten rijzen. Geef de deegbal een ronde broodvorm en bak af in 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Hasseltse krentenmik heeft, in tegenstelling tot wat de naam suggereert, blijkbaar z’n roots in Alken. De Alkenaren werden soms spottend “vliegeneters” genoemd vanwege de grote hoeveelheid krenten die in dit broodje gaan.  
info info De BelgischeKeuken

Streekgerechten uit Limburg

Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni