google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken

Gâteau Chimacien

250 gr patisseriebloem 250 gr fijne suiker 125 gr boter 3 eieren 1 dl melk 1 eetlepel bakpoeder zakje vanillesuiker
Zeef de bloem met het bakpoeder. Klop de boter, kristalsuiker en vanillesuiker op tot een luchtig mengsel. Doe er nu de eidooiers bij en mix tot een homogene massa. Zet de mixer op lage snelheid en voeg met kleine hoeveelheden tegelijk de bloem en de melk toe. Het resultaat moet een goed gemengd deeg zijn. Klop de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het deeg. Giet de bereiding in een ingeboterde bakvorm en zet die 35 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voor het opdienen.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Dit cakegebak is van oorsprong een streekgerechtje uit Chimay. Het gelijkt op de ‘quatre quart’, maar blijkt lichter.
Foto: Chimaypromotion
info info
De Belgische Keuken

Gâteau Chimacien

250 gr patisseriebloem 250 gr fijne suiker 125 gr boter 3 eieren 1 dl melk 1 eetlepel bakpoeder zakje vanillesuiker
Zeef de bloem met het bakpoeder. Klop de boter, kristalsuiker en vanillesuiker op tot een luchtig mengsel. Doe er nu de eidooiers bij en mix tot een homogene massa. Zet de mixer op lage snelheid en voeg met kleine hoeveelheden tegelijk de bloem en de melk toe. Het resultaat moet een goed gemengd deeg zijn. Klop de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het deeg. Giet de bereiding in een ingeboterde bakvorm en zet die 35 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voor het opdienen.
Dit cakegebak is van oorsprong een streekgerechtje uit Chimay. Het gelijkt op de ‘quatre quart’, maar blijkt lichter.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Foto: Chimaypromotion
info info