google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Basisbereiding: snijd de ui, selder en knoflook in fijne stukjes en stoof ze even aan in boter. Voeg de mosselkruiden en een kleine hoeveelheid water toe. Breng de bereiding aan de kook (vuur op hoogste stand). Doe  er in één keer de gekuiste mosselen bij en dek af. Laat een paar minuten koken tot er stoom vanonder het deksel komt. Schud halfweg de pot even op. Controleer of de mosselen open gegaan zijn.  Mosseltjes met witte wijn  De basisbereiding, maar het water vervangen door witte wijn. Dien op met frietjes en een mosselsausje. Die maak je door een schep mayonaise aan te lengen met wat mosterd en azijn. Echte mosselliefhebbers vervangen de frietjes door sneetjes melkbrood ingeboterd met gezouten boter.

Mosselen met frietjes

frietaardappelen Basisingrediënten: mosselen zakje mosselkruiden ui selder knoflook boter Kookmateriaal: individuele mosselpotjes Toegevoegde ingredienten volgens recept: witte wijn

Ingrediënten

Bereidingswijze

De Belgische Keuken
Basisbereiding: snijd de ui, selder en knoflook in fijne stukjes en stoof ze even aan in boter. Voeg de mosselkruiden en een kleine hoeveelheid water toe. Breng de bereiding aan de kook (vuur op hoogste stand). Doe  er in één keer de gekuiste mosselen bij en dek af. Laat een paar minuten koken tot er stoom vanonder het deksel komt. Schud halfweg de pot even op. Controleer of de mosselen open gegaan zijn.  Mosseltjes met witte wijn  De basisbereiding, maar het water vervangen door witte wijn. Dien op met frietjes en een mosselsausje. Die maak je door een schep mayonaise aan te lengen met wat mosterd en azijn. Echte mosselliefhebbers vervangen de frietjes door sneetjes melkbrood ingeboterd met gezouten boter.

Mosselen met frietjes

frietaardappelen Basisingrediënten: mosselen zakje mosselkruiden ui selder knoflook boter Kookmateriaal: individuele mosselpotjes Toegevoegde ingredienten volgens recept: witte wijn

Ingrediënten

Bereidingswijze