google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Hak het vlees (½ kip - ½ gemengd) zeer fijn in de vleesmolen, zelfs al heb je het gemalen gekocht. Het moet werkelijk één homogene vezelloze massa vormen. Doe er de knoflookpasta en alle kruiden en specerijen bij. Je kan een kant- en-klare currymix gebruiken of zelf een aangepaste mix maken met keuze uit: gember, kardemom, cayenne, zwarte peper, zout, koriander, piment, paprika, kruidnagel, foelie, kaneel, fenegriek en kurkuma. Maak rolletjes van ongeveer 10 cm lang op 1 cm doorsnee. Rol ze ieder apart in een velletje plastiekfolie om de juiste vorm te verkrijgen. Gaar de frikandellen in de folie 8 à 10 minuten in kokend water. Haal de frikandel uit de folie voor onmiddellijk gebruik of vries ze zo in om te bewaren. Frituur de ontdooide of vers gemaakte frikandel 3 minuten op 175°C. Dien op met gebakken ui, een sausje en frietjes, of op gelijk welke andere wijze,

Frikandellen - curryworsten

kippengehakt gemengd gehakt (varken – rund) knoflookpasta peper & zout currykruiden

Ingrediënten

Bereidingswijze

De Belgische Keuken
Hak het vlees (½ kip - ½ gemengd) zeer fijn in de vleesmolen, zelfs al heb je het gemalen gekocht. Het moet werkelijk één homogene vezelloze massa vormen. Doe er de knoflookpasta en alle kruiden en specerijen bij. Je kan een kant-en-klare currymix gebruiken of zelf een aangepaste mix maken met keuze uit: gember, kardemom, cayenne, zwarte peper, zout, koriander, piment, paprika, kruidnagel, foelie, kaneel, fenegriek en kurkuma. Maak rolletjes van ongeveer 10 cm lang op 1 cm doorsnee. Rol ze ieder apart in een velletje plastiekfolie om de juiste vorm te verkrijgen. Gaar de frikandellen in de folie 8 à 10 minuten in kokend water. Haal de frikandel uit de folie voor onmiddellijk gebruik of vries ze zo in om te bewaren. Frituur de ontdooide of vers gemaakte frikandel 3 minuten op 175°C. Dien op met gebakken ui, een sausje en frietjes, of op gelijk welke andere wijze,

Frikandellen -

curryworsten

kippengehakt gemengd gehakt (varken – rund) knoflookpasta peper & zout currykruiden

Ingrediënten

Bereidingswijze