De Belgische Keuken
Smaak en Traditie
Gerookte zalm ‘Belle Vue’
gerookte zalm
ui
peterselie
citroen
stokbrood
boter
peper uit de molen
Koel de borden. Leg er één laag fijngesneden gerookte zalm op. Werk af
met fijn gesnipperde ui, gehakte peterselie, een draai uit de pepermolen
en een schijfje citroen.
Dien op met getoasted stokbrood en goede boter.
Hoewel dit één van de meest eenvoudige gerechtjes is, zonder veel
inbreng van de hobbykok (tenzij je de zalm zelf rookt), heeft het een
ongelooflijk feestelijke uitstraling en vraagt het eigenlijk, in een
feestmenu, om begeleid te worden van een glaasje champagne.
De presentatie kan uiteraard verfijnd worden. Draai de zalm in roosjes
en decoreer de borden met schijfjes hard gekoot ei, een mayonaise of
dillesausje, salade en andere kleurrijke groentjes.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Klassieke Gerechten