google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Schep één of twee bollen vanille-ijs in een coupe. Giet er een glaasje advocaat overheen en werk af met streepjes chocoladesaus en een paar chocoladekrullen. Je kan dit opdienen aangepast aan de voorkeur van de gast, met gespoten slagroom en/of vers seizoensfruit. Het recept om zelf advocaat te maken vind je hier. Het recept om zelf roomijs te maken: klop de eidooiers met de suikers tot een vaste massa.

Coupe advocaat

advocaat roomijs slagroom chocoladesaus chocoladekrullen vers fruit  roomijs 3 eidooiers 100 g basterdsuiker zakje vanillesuiker 25 cl volle melk 25 cl volle room

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voeg al roerend de melk toe. Klop de room bijna stijf en spatel door het mengsel. Giet dit in de ijsmachine, zet op stand ‘ijs’ en laat gedurende 45 minuten draaien of tot de machine aangeeft dat het ijs klaar is. Bewaar in een pot in de diepvries.

Klassieke Gerechten

Schep één of twee bollen vanille-ijs in een coupe. Giet er een glaasje advocaat overheen en werk af met streepjes chocoladesaus en een paar chocoladekrullen. Je kan dit opdienen aangepast aan de voorkeur van de gast, met gespoten slagroom en/of vers seizoensfruit. Het recept om zelf advocaat te maken vind je hier. Het recept om zelf roomijs te maken: klop de eidooiers met de suikers tot een vaste massa. Voeg al roerend de melk toe. Klop de room bijna stijf en spatel door het mengsel. Giet dit in de ijsmachine, zet op stand ‘ijs’ en laat gedurende 45 minuten draaien of tot de machine aangeeft dat het ijs klaar is. Bewaar in een pot in de diepvries.

Coupe advocaat

advocaat roomijs slagroom chocoladesaus chocoladekrullen vers fruit  roomijs 3 eidooiers 100 g basterdsuiker zakje vanillesuiker 25 cl volle melk 25 cl volle room
De BelgischeKeuken Klassieke Gerechten