google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Snipper de sjalotjes en bak ze met gehakte verse salie in wat boter. Meng dit onder het gehakt en kruid bij met peper en zout. Schep quenelles van het gehakt en leg ze op een sneetje rosbief. Plooi eerst de zijkanten naar binnen op het gehakt en rol het dan op, zodat het gehakt volledig omwikkeld is. Bak de blinde vinken rondom in boter en zet ze dan 15 minuten in een hete luchtoven op 200°C. Dien op met een ajuin- met biersaus of een andere saus naar keuze. Varianten zijn mogelijk: gebruik gemengd gehakt, zuiver varkensgehakt of kippengehakt. Omwikkel met ontbijtspek, dunne kalfslapjes of dunne kippenlapjes, al naargelang de aard van de vulling.

Blinde vinken, huisgemaakt

dun gesneden rosbief   rundergehakt  salie  sjalotten  boter  peper & zout

Ingrediënten

Bereidingswijze

De Belgische Keuken
Snipper de sjalotjes en bak ze met gehakte verse salie in wat boter. Meng dit onder het gehakt en kruid bij met peper en zout. Schep quenelles van het gehakt en leg ze op een sneetje rosbief. Plooi eerst de zijkanten naar binnen op het gehakt en rol het dan op, zodat het gehakt volledig omwikkeld is. Bak de blinde vinken rondom in boter en zet ze dan 15 minuten in een hete luchtoven op 200°C. Dien op met een ajuin- met biersaus of een andere saus naar keuze. Varianten zijn mogelijk: gebruik gemengd gehakt, zuiver varkensgehakt of kippengehakt. Omwikkel met ontbijtspek, dunne kalfslapjes of dunne kippenlapjes, al naargelang de aard van de vulling.

Blinde vinken,

huisgemaakt

dun gesneden rosbief   rundergehakt  salie  sjalotten  boter  peper & zout

Ingrediënten

Bereidingswijze