google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Klop de eidooiers op met de handmixer met geleidelijke toevoeging van de suiker en vanillesuiker. Blijven kloppen tot alle suiker opgelost is. Klop nu langzaam de melk door het eimengsel met de mixer op lage snelheid. Doe er al kloppend, een mespuntje nootmuskaat bij en dan zeer langzaam de alcohol en de rum. Als alles goed gemengd is, giet je de advokaat in bokalen. Laat ze weken lang opstijven in de frigo. Hoe langer hoe beter, want de advokaat komt dan pas op de gewenste dikte. Je kan hem in principe minstens één jaar bewaren.

Advocaat

12 eieren 350 gr griessuiker 2 zakjes vanillesuiker 20 cl pure alcohol (96%) 10 cl bruine rum nootmuskaat een blik gecondenseerde melk (+- 40 cl)

Ingrediënten

Bereidingswijze

De Belgische Keuken

Advocaat

melk (2 dl) rietsuiker (150 gr) beschuit (1 ½ pak) macarons (8 stuks) peperkoek (1/2 pak) kandijsiroop (1 soeplepel) speculaas (1 pak) Luikse siroop (3 lepels) kaneel (mespunt) speculaaskruiden (mespunt) - eidooiers (2) patisseriebloem ( 3 lepels)
Klop de eidooiers op met de handmixer met geleidelijke toevoeging van de suiker en vanillesuiker. Blijven kloppen tot alle suiker opgelost is. Klop nu langzaam de melk door het eimengsel met de mixer op lage snelheid. Doe er al kloppend, een mespuntje nootmuskaat bij en dan zeer langzaam de alcohol en de rum. Als alles goed gemengd is, giet je de advokaat in bokalen. Laat ze weken lang opstijven in de frigo. Hoe langer hoe beter, want de advokaat komt dan pas op de gewenste dikte. Je kan hem in principe minstens één jaar bewaren.

Ingrediënten

Bereidingswijze