google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Voor dit eenvoudige gerechtje wordt de slow cooking methode gebruikt. Leg de eendenmaigrets in een ovenschotel. Leg er takjes tijm en rozemarijn bij, kruid met peper uit de molen en giet er eendenvet bij tot de maigrets volledig onderstaan. Zet de schotel 2 uur in een voorverwarmde oven op 95°C. Maak ondertussen de saus: breng sinaasappelsap aan de kook met gevogeltefond Voeg er naar smaak Tripple Sec bij (of Grand Marnier). Bind de saus indien gewenst. Bak de gekonfijte eendenmaigrets aan beide kanten (velkant eerst), kort maar krachtig in een pan met een paar eetlepels van het eendenvet. Doe er nu pas wat zout uit de molen op, indien gewenst. Op het bord: voorgesneden eendenmaigret, overgoten met sinaasappelsaus. Op foto werd deze bereiding afgewerkt met aardappelkroketjes en een salade van gesneden (rauw) witloof met een scheutje citroensap en mayonaise, maar andere combinaties zijn mogelijk. Eend gaat bijvoorbeeld prima samen met worteltjes en erwtjes.

Eend met sinaasappelsaus

eendenborstfilet verse tijm takjes rozemarijn peper uit de molen eendenvet zout uit de molen bio-sinaasappel gevogeltefond roze peper Tripple Sec of Grand Marnier  sausbinder witloof mayonaise citroensap aardappelkroketjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten

De Belgische Keuken
Voor dit eenvoudige gerechtje wordt de slow cooking methode gebruikt. Leg de eendenmaigrets in een ovenschotel. Leg er takjes tijm en rozemarijn bij, kruid met peper uit de molen en giet er eendenvet bij tot de maigrets volledig onderstaan. Zet de schotel 2 uur in een voorverwarmde oven op 95°C. Maak ondertussen de saus: breng sinaasappelsap aan de kook met gevogeltefond Voeg er naar smaak Tripple Sec bij (of Grand Marnier). Bind de saus indien gewenst. Bak de gekonfijte eendenmaigrets aan beide kanten (velkant eerst), kort maar krachtig in een pan met een paar eetlepels van het eendenvet. Doe er nu pas wat zout uit de molen op, indien gewenst. Op het bord: voorgesneden eendenmaigret, overgoten met sinaasappelsaus. Op foto werd deze bereiding afgewerkt met aardappelkroketjes en een salade van gesneden (rauw) witloof met een scheutje citroensap en mayonaise, maar andere combinaties zijn mogelijk. Eend gaat bijvoorbeeld prima samen met worteltjes en erwtjes.

Eend

met sinaasappelsaus

eendenborstfilet verse tijm takjes rozemarijn peper uit de molen eendenvet zout uit de molen bio-sinaasappel gevogeltefond roze peper Tripple Sec of Grand Marnier  sausbinder witloof mayonaise citroensap aardappelkroketjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten