google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Stoof in een pot de grof gesneden uien op een matig vuur. Wentel de karbonade door de bloem en klop af. Schroei de stukken vlees dicht tot ze een goudbruin kleurtje hebben. Kruid met peper en zout. Doe de stukken vlees in de stoofpot met de ui. Voeg kruidnagel, laurier, tijm, rozijntjes, tomatenconcentraat en de Luikse perensiroop toe. Besmeer een boterham zonder korst royaal met (scherpe) mosterd. Leg de boterham in de pot.              Zet het vlees onder met Trappist en kalfsfond. Laat het anderhalf tot twee uur sudderen op een zacht vuur. Het deksel hoeft niet op de pot. Zodra de stoofvleessaus de gewenste dikte heeft, plaats je het deksel op de stoofpot. Werk af met een klein scheutje balsamico indien gewenst en roer     alles goed om voor het opdienen. Hierbij passen uiteraard frietjes en een flinke kwak mayonaise.

Stoofvlees met bruin bier

ui Trappist stoofvlees kalfsfond boter peper & zout balsamico kruidnagel laurier tijm bloem rozijntjes Luikse siroop brood mosterd tomatenconcentraat

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten

De Belgische Keuken
Stoof in een pot de grof gesneden uien op een matig vuur. Wentel de karbonade door de bloem en klop af. Schroei de stukken vlees dicht tot ze een goudbruin kleurtje hebben. Kruid met peper en zout. Doe de stukken vlees in de stoofpot met de ui. Voeg kruidnagel, laurier, tijm, rozijntjes, tomatenconcentraat en de Luikse perensiroop toe. Besmeer een boterham zonder korst royaal met (scherpe) mosterd. Leg de boterham in de pot.              Zet het vlees onder met Trappist en kalfsfond. Laat het anderhalf tot twee uur sudderen op een zacht vuur. Het deksel hoeft niet op de pot. Zodra de stoofvleessaus de gewenste dikte heeft, plaats je het deksel op de stoofpot. Werk af met een klein scheutje balsamico indien gewenst en roer     alles goed om voor het opdienen. Hierbij passen uiteraard frietjes en een flinke kwak mayonaise.

Stoofvlees

met bruin bier

ui Trappist stoofvlees kalfsfond boter peper & zout balsamico kruidnagel laurier tijm bloem rozijntjes Luikse siroop brood mosterd tomatenconcentraat

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten