google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Kuis de spinazie en de verse kruiden. Bak de gesnipperde sjalotjes met de geplette knoflook in boter. Doe de palingmoten erbij en laat aanbakken. Voeg witte wijn, een blokje groentenbouillon, de gedroogde marjolein en de visfumet toe en laat zonder deksel minstens 20 minuten stoven tot de paling gaar is. Blancheer de verse kruiden en de spinazie. Koel af onder stromend koud water. Neem de palingmoten uit de pan en zet ze afgedekt weg. Voeg de geblancheerde kruiden en de spinazie toe aan het kookvocht. Mix kort met de handmixer tot alle vezels gebroken zijn. Laat even doorkoken. Indien gewenst kan je de saus binden met wat vloeiende bloem, opgelost in water. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paling toe, meng en breng op temperatuur. Serveer met frietjes of gebakken krieltjes.

Paling in 't groen

palingmoten sjalotten knoflook spinazie kervel platte peterselie munt potje zurkel waterkers gedroogde marjolein bieslook citroenmelisse dragon salie basilicum dille witte wijn visfumet blokje groentenbouillon boter citroen peper en zout

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten

De Belgische Keuken
Kuis de spinazie en de verse kruiden. Bak de gesnipperde sjalotjes met de geplette knoflook in boter. Doe de palingmoten erbij en laat aanbakken. Voeg witte wijn, een blokje groentenbouillon, de gedroogde marjolein en de visfumet toe en laat zonder deksel minstens 20 minuten stoven tot de paling gaar is. Blancheer de verse kruiden en de spinazie. Koel af onder stromend koud water. Neem de palingmoten uit de pan en zet ze afgedekt weg. Voeg de geblancheerde kruiden en de spinazie toe aan het kookvocht. Mix kort met de handmixer tot alle vezels gebroken zijn. Laat even doorkoken. Indien gewenst kan je de saus binden met wat vloeiende bloem, opgelost in water. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paling toe, meng en breng op temperatuur. Serveer met frietjes of gebakken krieltjes.

Paling in 't groen

palingmoten sjalotten knoflook spinazie kervel platte peterselie munt potje zurkel waterkers gedroogde marjolein bieslook citroenmelisse dragon salie basilicum dille witte wijn visfumet blokje groentenbouillon boter citroen peper en zout

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten