google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
De saus: sauteer de gesneden wortel, uien en knoflook in olijfolie. Voeg tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met een mespunt piment d’Espelette, tijm, oregano, verse basilicum, peper en zout. Voeg een scheut citroensap, een lepel suiker en een glas rode wijn toe. Breng aan de kook en reduceer. Mix en werk af met gesnipperde peterselie. Kook de eieren hard, pel ze en zet weg om af te koelen. Meng het gehakt met broodkruim, melk, nootmuskaat, peper en een ei. Verwarm de oven op 185°C. Rol de eitjes in het gehakt en maak er grote ballen van. Bak aan alle kanten bruin in hete boter. Leg de ballen in een ovenschotel en overgiet met het braadvocht. Laat minstens 30 minuten bakken in de oven en zet na 20 minuten de hete luchtblazer op Halveer de ballen en serveer met de tomaten-champignonsaus, puree of frietjes.

Vogelnestjes met tomatensaus

zuiver rundsgehakt  eieren  tomatenblokjes knoflook  balsamico  olijfolie  boter melk  broodkruim  suiker  ui  wortel  basilicum  rode wijn  peterselie  tijm  oregano  tomatenpuree citroensap  nootmuskaat  piment d’Espelette peper & zout

Ingrediënten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten

De Belgische Keuken
De saus: sauteer de gesneden wortel, uien en knoflook in olijfolie. Voeg tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met een mespunt piment d’Espelette, tijm, oregano, verse basilicum, peper en zout. Voeg een scheut citroensap, een lepel suiker en een glas rode wijn toe. Breng aan de kook en reduceer. Mix en werk af met gesnipperde peterselie. Kook de eieren hard, pel ze en zet weg om af te koelen. Meng het gehakt met broodkruim, melk, nootmuskaat, peper en een ei. Verwarm de oven op 185°C. Rol de eitjes in het gehakt en maak er grote ballen van. Bak aan alle kanten bruin in hete boter. Leg de ballen in een ovenschotel en overgiet met het braadvocht. Laat minstens 30 minuten bakken in de oven en zet na 20 minuten de hete luchtblazer op Halveer de ballen en serveer met de tomaten-champignonsaus, puree of frietjes.

Vogelnestjes

met tomatensaus

zuiver rundsgehakt  eieren  tomatenblokjes knoflook  balsamico  olijfolie  boter melk  broodkruim  suiker  ui  wortel  basilicum  rode wijn  peterselie  tijm  oregano  tomatenpuree citroensap  nootmuskaat  piment d’Espelette peper & zout

Ingrediënten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten