De Belgische Keuken
Smaak en Traditie
Bak de spekjes met het gesnipperde rauwe preigroen. Bak de
handgesneden frietjes. Pel de tomaatjes, maak ze leeg en versnijd in
blokjes. Schil de komkommer, haal het merg eruit en versnijd in blokjes.
Meng de komkommerblokjes met yoghurt, kruiden met versnipperde
verse dille, peper en zout.
Als alles klaarstaat, kook dan pas de mosselen in een weinig water met
de mosselkruiden. Haal ze uit de schelp en wentel ze in de bloem.
Afschudden en kort bakken in hete boter met knoflook uit de knijper.
Meng de mosseltjes met de uitgelekte en opgewarmde spekjes.
Op het bord: de mosselbereiding met daarnaast, een bergje wortelrasp,
een bedje sla met uiringen en tomatenblokjes, de frietjes, een
individueel schaaltje mayonaise, een schaaltje komkommeryoghurt en
afwerken met gesnipperde peterselie.
Gebakken mosseltjes met spekjes
mosselen
mosselkruiden
bloem
boter
knoflook
citroen
gebakken spekjes
gesnipperd preigroen
gebakken frietjes
peterselie
mayonaise
sla
geraspte worteltjes
rauwe uiringen
gesneden tomaatjes
olijfolie
peper en zout
eikenbladsla
komkommer
Griekse yoghurt
dille
Ingrediƫnten
Bereidingswijze
Klassieke Gerechten