google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Bak de spekjes met het gesnipperde rauwe preigroen. Bak de handgesneden frietjes. Pel de tomaatjes, maak ze leeg en versnijd in blokjes. Schil de komkommer, haal het merg eruit en versnijd in blokjes. Meng de komkommerblokjes met yoghurt, kruiden met versnipperde verse dille, peper en zout. Als alles klaarstaat, kook dan pas de mosselen in een weinig water met de mosselkruiden. Haal ze uit de schelp en wentel ze in de bloem. Afschudden en kort bakken in hete boter met knoflook uit de knijper. Meng de mosseltjes met de uitgelekte en opgewarmde spekjes. Op het bord: de mosselbereiding met daarnaast, een bergje wortelrasp, een bedje sla met uiringen en tomatenblokjes, de frietjes, een individueel schaaltje mayonaise, een schaaltje komkommeryoghurt en afwerken met gesnipperde peterselie.

Gebakken mosseltjes met spekjes

mosselen mosselkruiden bloem boter knoflook citroen gebakken spekjes gesnipperd preigroen gebakken frietjes peterselie mayonaise sla geraspte worteltjes rauwe uiringen gesneden tomaatjes olijfolie peper en zout eikenbladsla komkommer Griekse yoghurt dille

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten

De Belgische Keuken
Bak de spekjes met het gesnipperde rauwe preigroen. Bak de handgesneden frietjes. Pel de tomaatjes, maak ze leeg en versnijd in blokjes. Schil de komkommer, haal het merg eruit en versnijd in blokjes. Meng de komkommerblokjes met yoghurt, kruiden met versnipperde verse dille, peper en zout. Als alles klaarstaat, kook dan pas de mosselen in een weinig water met de mosselkruiden. Haal ze uit de schelp en wentel ze in de bloem. Afschudden en kort bakken in hete boter met knoflook uit de knijper. Meng de mosseltjes met de uitgelekte en opgewarmde spekjes. Op het bord: de mosselbereiding met daarnaast, een bergje wortelrasp, een bedje sla met uiringen en tomatenblokjes, de frietjes, een individueel schaaltje mayonaise, een schaaltje komkommeryoghurt en afwerken met gesnipperde peterselie.

Gebakken mosseltjes

met spekjes

mosselen mosselkruiden bloem boter knoflook citroen gebakken spekjes gesnipperd preigroen gebakken frietjes peterselie mayonaise sla geraspte worteltjes rauwe uiringen gesneden tomaatjes olijfolie peper en zout eikenbladsla komkommer Griekse yoghurt dille

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten