google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Halveer de appelsienen, maak ze leeg en zet ze in de diepvries. Snijd je de hoedjes af van de rest van de sinaasappelen, één voor elke af te werken vrucht. Vries ook de hoedjes in. Haal de schil af van de onthoofde sinaasappelen en verwijder het wit. Maak een hete suikersiroop en giet die in een schaal over de schillen. Laat volledig afkoelen en druk de siroop met de schillen erbij door een zeef. Maak een mengsel met als verhouding 45 cl sinaasappelsiroop, 25 cl vers geperst appelsiensap, het sap van ½ citroen en een bijna stijfgeklopt eiwit. Giet de bereiding in de ijsmachine en zet die op sorbetstand. Vul de bevroren sinaasappelen met de sorbet, zet er een hoedje op en laat ze opstijven in de diepvriezer. Variant: bevroren sinaasappelen gevuld met sinaasappelroomijs. Maak het ijs: klop de eigelen met de suikers wit. Voeg al roerend de melk toe, vermengd met sinaasappelsap, citroensap en likeur. Voeg de zeste van een onbespoten sinaasappel toe. Klop de slagroom tot bijna stijf. Vermeng beide bereidingen en giet de substantie in de ijsmachine. Vul de bevroren vruchten met ijs en zet terug in de diepvries tot gebruik. Werk af met een toefje slagroom.  

Bevroren sinaasappel

sinaasappelen kristalsuiker citroen ei Sinaasappelroomijs: 3 eigelen 100 gr bruine cassonadesuiker 1 zakje vanillesuiker 20 cl volle melk 15 cl sinaasappelsap scheutje citroensap 10 cl likeur, type Mandarine Napoleon, Grand Marnier of Tripple sec volle room

Ingrediënten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten

Halveer de appelsienen, maak ze leeg en zet ze in de diepvries. Snijd je de hoedjes af van de rest van de sinaasappelen, één voor elke af te werken vrucht. Vries ook de hoedjes in. Haal de schil af van de onthoofde sinaasappelen en verwijder het wit. Maak een hete suikersiroop en giet die in een schaal over de schillen. Laat volledig afkoelen en druk de siroop met de schillen erbij door een zeef. Maak een mengsel met als verhouding 45 cl sinaasappelsiroop, 25 cl vers geperst appelsiensap, het sap van ½ citroen en een bijna stijfgeklopt eiwit. Giet de bereiding in de ijsmachine en zet die op sorbetstand. Vul de bevroren sinaasappelen met de sorbet, zet er een hoedje op en laat ze opstijven in de diepvriezer. Variant: bevroren sinaasappelen gevuld met sinaasappelroomijs. Maak het ijs: klop de eigelen met de suikers wit. Voeg al roerend de melk toe, vermengd met sinaasappelsap, citroensap en likeur. Voeg de zeste van een onbespoten sinaasappel toe. Klop de slagroom tot bijna stijf. Vermeng beide bereidingen en giet de substantie in de ijsmachine. Vul de bevroren vruchten met ijs en zet terug in de diepvries tot gebruik. Werk af met een toefje slagroom.  

Bevroren sinaasappel

sinaasappelen kristalsuiker citroen ei Sinaasappelroomijs: 3 eigelen 100 gr bruine cassonadesuiker 1 zakje vanillesuiker 20 cl volle melk 15 cl sinaasappelsap scheutje citroensap 10 cl likeur, type Mandarine Napoleon, Grand Marnier of Tripple sec volle room
De BelgischeKeuken Klassieke Gerechten