google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Kook de dessertrijst volgens de instructies op de verpakking maar wel in melk met toevoeging van een zakje saffraan.   De pudding: kook de 25 cl melk met het gesplitst vanillestokje. Klop 1 ei, 2 dooiers en 100 gr suiker op tot een schuimige massa. Voeg 30 g bloem en de vanillesuiker toe.  Giet er de helft van de hete melk bij. Meng goed en giet alles bij de resterende melk. Blijf roeren tot de pudding ontstaat. Klop de room halfvast. Roer de pudding onder de rijst en leng aan met wat halfopgeklopte room. Laat de rijstpap afkoelen en serveer met bruine suiker.

Rijstpap met bruine suiker

dessertrijst volle melk 1 ei 2 eidooiers 25 cl melk 100 g fijne suiker 30 gr bloem 1 vanillestokje 1 zakje vanillesuiker 25 cl room saffraan kaneel bruine suiker

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten

De Belgische Keuken
Kook de dessertrijst volgens de instructies op de verpakking maar wel in melk met toevoeging van een zakje saffraan.   De pudding: kook de 25 cl melk met het gesplitst vanillestokje. Klop 1 ei, 2 dooiers en 100 gr suiker op tot een schuimige massa. Voeg 30 g bloem en de vanillesuiker toe.  Giet er de helft van de hete melk bij. Meng goed en giet alles bij de resterende melk. Blijf roeren tot de pudding ontstaat. Klop de room halfvast. Roer de pudding onder de rijst en leng aan met wat halfopgeklopte room. Laat de rijstpap afkoelen en serveer met bruine suiker.

Rijstpap

met bruine suiker

dessertrijst volle melk 1 ei 2 eidooiers 25 cl melk 100 g fijne suiker 30 gr bloem 1 vanillestokje 1 zakje vanillesuiker 25 cl room saffraan kaneel bruine suiker

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten