google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Warm de melk op tot lauw. Klop de eieren los met 2 eetlepels patisseriebloem. Verkruimel de speculaas, beschuit en honingkoek en meng met de melk. Voeg de kandijsiroop, een flinke schep perensiroop en het eiermengsel toe. Meng opnieuw en voeg kaneel, nootmuskaat en vanillesuiker toe. Je kan er nog een beetje 4 kruidenpoeder aan toevoegen voor extra smaak, maar dat hoeft niet echt. Zet nu de handmixer in de bereiding tot een homogene massa. Beboter een aarden taartvorm, bestuif met patisseriebloem en vul met de substantie. Zet 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat een nachtje afkoelen.  Op foto: de sneetjes vlaai worden opgediend met een vanillesausje, slagroom en seizoensfruit.

Oost-Vlaamse Vlaai

melk (5 dl) ronde beschuit (1 pak) speculaas (150 gr) honingkoek (250 gr) kandijsiroop (12,5 cl) perensiroop (3 lepels) kaneel nootmuskaat speculaaskruiden vanillesuiker eieren (2) patisseriebloem (2 eetlepels)

Ingrediënten

Bereidingswijze

Er bestaan verschillende varianten van dit gerecht. Zowat elke kookgrage oma heeft haar wel eigen speciale recept in de erfenis zitten. Maar ook per regio zijn er verschillen. De Aalsterse vlaaien worden gemaakt met mastellen, Lokerse vlaaien bevatten macarons en sukade… en buiten Oost- Vlaanderen is er nog meer variatie. Maar dan gaat het vaak om producten die enkel de naam gemeen hebben, zoals de Lierse vlaaikes en de Limburgse vlaaien.
O.K. recept getest info info
De Belgische Keuken
Warm de melk op tot lauw. Klop de eieren los met 2 eetlepels patisseriebloem. Verkruimel de speculaas, beschuit en honingkoek en meng met de melk. Roer tot alles goed gemengd is. Voeg de kandijsiroop, een flinke schep perensiroop en de eiermengeling toe. Meng opnieuw en voeg kaneel, nootmuskaat en vanillesuiker toe. Je kan er nog een beetje 4 kruidenmengeling aan toevoegen voor extra smaak, maar dat hoeft niet echt. Zet nu de handmixer in de bereiding tot een homogene massa. Beboter een aarden taartvorm, bestuif met patisseriebloem en vul met de substantie. Zet 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat een nachtje afkoelen.

Vlaai

melk (5 dl) ronde beschuit (1 pak) speculaas (150 gr) honingkoek (250 gr) kandijsiroop (12,5 cl) perensiroop (3 lepels) kaneel nootmuskaat speculaaskruiden vanillesuiker eieren (2) patisseriebloem (2 eetlepels)

Ingrediënten

Bereidingswijze

Op foto: de sneetjes vlaai worden opgediend met een vanillesausje, slagroom en seizoensfruit.
O.K. recept getest
Er bestaan verschillende varianten van dit gerecht. Zowat elke kookgrage oma heeft haar wel eigen speciale recept in de erfenis zitten. Maar ook per regio zijn er verschillen. De Aalsterse vlaaien worden gemaakt met mastellen, Lokerse vlaaien bevatten macarons en sukade… en buiten Oost-Vlaanderen is er nog meer variatie. Maar dan gaat het vaak om producten die enkel de naam gemeen hebben, zoals de Lierse vlaaikes en de Limburgse vlaaien.
info info