google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Draai balletjes van het gehakt, gemengd met geraspte ui, geperst knoflook, een boterham zonder korst geweekt in melk, een ei, peper en zout.  Pocheer de balletjes kort, laat uitlekken en bak ze rondom bruin in boter. Maak een smaakvolle groentebouillon met ui, prei, selder, wortel, een bouquet garni en een schenkel. Je kan ook groentebouillonblokjes gebruiken als het snel moet gaan.  Maak een roux en leng aan tot sausdikte met de bouillon en een scheutje kalfsfond. Meng met tomatenpuree en een blik tomatenblokjes. Vierendeel witte champignons en bak ze tot bijna droog in wat olijfolie.  Voeg nu alles samen: de balletjes, de saus en de champignons.  Breng op temperatuur en werk af met met een scheut Madeira en gehakte peterselie. Dien op met aardappelpuree.

Balletjes in tomatensaus

gemengd gehakt ui knoflook oud brood melk eieren peper & zout boter vloeiende bloem kalfsfond tomatenpuree tomatenblokjes uit blik champignons olijfolie Madeira peterselie Groentebouillon: ui prei selder wortel bouquet garni schenkel

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten

De Belgische Keuken
Draai balletjes van het gehakt, gemengd met geraspte ui, geperst knoflook, een boterham zonder korst geweekt in melk, een ei, peper en zout.  Pocheer de balletjes kort, laat uitlekken en bak ze rondom bruin in boter. Maak een smaakvolle groentebouillon met ui, prei, selder, wortel, een bouquet garni en een schenkel. Je kan ook groentebouillonblokjes gebruiken als het snel moet gaan.  Maak een roux en leng aan tot sausdikte met de bouillon en een scheutje kalfsfond. Meng met tomatenpuree en een blik tomatenblokjes. Vierendeel witte champignons en bak ze tot bijna droog in wat olijfolie.  Voeg nu alles samen: de balletjes, de saus en de champignons.  Breng op temperatuur en werk af met met een scheut Madeira en gehakte peterselie. Dien op met aardappelpuree.

Balletjes

in tomatensaus

gemengd gehakt ui knoflook oud brood melk eieren peper & zout boter vloeiende bloem kalfsfond tomatenpuree tomatenblokjes uit blik champignons olijfolie Madeira peterselie Groentebouillon: ui prei selder wortel bouquet garni schenkel

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten