google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Bak de ui glazig in boter.  Voeg kalfsfond, bier, pruimen, tijm, jeneverbessen, kruidnagel, knoflookpoeder en laurier toe. Breng op smaak met peper en zout Laat minstens een half uur pruttelen onder deksel, tot de pruimen week en gelatineus zijn. Bind de saus indien gewenst. Bak het gebraad aan alle kanten bruin in een pan en zet het 10 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C. Daarna afgedekt en met toevoeging van een scheutje water, 45 minuten op 180°C. Laat afgedekt rusten voor het versnijden en opdienen. Dien op met de saus en aardappelkroketten of frietjes.

Ardens gebraad met Kriekbier en pruimen

Ardens gebraad gedroogde pruimen Kriekbier grof gesneden ui bruine kalfsfond boter tijm jeneverbessen kruidnagel knoflookpoeder laurier peper & zout

Ingrediënten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten

Bak de ui glazig in boter.  Voeg kalfsfond, bier, pruimen, tijm, jeneverbessen, kruidnagel, knoflookpoeder en laurier toe. Breng op smaak met peper en zout Laat minstens een half uur pruttelen onder deksel, tot de pruimen week en gelatineus zijn. Bind de saus indien gewenst. Bak het gebraad aan alle kanten bruin in een pan en zet het 10 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C. Daarna afgedekt en met toevoeging van een scheutje water, 45 minuten op 180°C. Laat afgedekt rusten voor het versnijden en opdienen. Dien op met de saus en aardappelkroketten of frietjes.

Ardens gebraad met

Kriekbier en pruimen

Ardens gebraad gedroogde pruimen Kriekbier grof gesneden ui bruine kalfsfond boter tijm jeneverbessen kruidnagel knoflookpoeder laurier peper & zout
De BelgischeKeuken

Klassieke Gerechten