google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Quintine is een ambachtelijk biertje van hoge gisting uit het ‘Pays des Collines’ (Heuvelland), een streek aangrenzend aan de Vlaamse Ardennen. Het amberkleurige blondje heeft 8 graden. Het geeft dit gerechtje een speciale regionale toets, maar je kan het ook perfect vervangen door een gelijksoortig blond bier van hoge gisting. Bak de varkenskoteletjes en zet ze afgedekt weg. Week de braadresten los met een scheutje Quintine en zeef. Doe de rest van het flesje erbij samen met de bruine kalfsfond, geplette jeneverbessen, een takje verse tijm en rozemarijn.  Breng aan de kook, voeg een lepel mosterd en een flesje room toe. Laat inkoken. Breng de saus op smaak met een scheutje witte balsamico, peper en zout. Haal er de takjes en jeneverbessen uit. Los wat bloem op in water en bind daarmee de saus. Het bord wordt hier afgewerkt met een schepje wortelpuree.

Varkenskoteletjes met Quintine en mosterd

varkenskoteletjes bruine kalfsfond  mosterd  room  Quintine  bloem  boter  witte balsamico  jeneverbessen  tijm  rozemarijn  peper & zout

Ingrediënten

Bereidingswijze

De Belgische Keuken
Quintine is een ambachtelijk biertje van hoge gisting uit het ‘Pays des Collines’ (Heuvelland), een streek aangrenzend aan de Vlaamse Ardennen. Het amberkleurige blondje heeft 8 graden. Het geeft dit gerechtje een speciale regionale toets, maar je kan het ook perfect vervangen door een gelijksoortig blond bier van hoge gisting. Bak de varkenskoteletjes en zet ze afgedekt weg. Week de braadresten los met een scheutje Quintine en zeef. Doe de rest van het flesje erbij samen met de bruine kalfsfond, geplette jeneverbessen, een takje verse tijm en rozemarijn.  Breng aan de kook, voeg een lepel mosterd en een flesje room toe. Laat inkoken. Breng de saus op smaak met een scheutje witte balsamico, peper en zout. Haal er de takjes en jeneverbessen uit. Los wat bloem op in water en bind daarmee de saus. Het bord wordt hier afgewerkt met een schepje wortelpuree.

Varkenskoteletjes met

Quintine en mosterd

varkenskoteletjes bruine kalfsfond  mosterd  room  Quintine  bloem  boter  witte balsamico  jeneverbessen  tijm  rozemarijn  peper & zout

Ingrediënten

Bereidingswijze