google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Maak gehaktballetjes en kook ze in water tot ze drijven. Laat afkoelen en bak in een pan. Bak het kalfsvlees aan in wat boter, breng op smaak met peper, zout en snuifje nootmuskaat. Bak de spekjes apart met de de zilveruitjes en zet weg. Bak de champignons apart in boter en zet weg. Leg de kalfsbrokjes in een pot en overgiet met kalfsfond en Gueuze. Laat minstens 1 uur sudderen op laag vuur tot het vlees gaar is. Giet af, zeef het kookvocht en zet het vlees  afgedekt weg. Maak een roux en leng aan met kookvocht, een scheutje citroen, balsamico, room en mosterd. Werk op tot een smeuïge saus en voeg een scheut koffieroom en kruidenkaas toe. Breng alle ingrediënten samen en voeg gehakte peterselie toe. Breng op smaak. Versier met plukjes peterselie en serveer met aardappelpuree.

Kalfsblanquette

kalfsstoofvlees  spekjes  kruidenkaas  augurkjes  tijm  laurier champignons sjalot  gehaktballetjes  citroensap  boter  bloem  mosterd  peterselie peper en zout zilveruitjes vleesbouillon of kalfsfond room  koffieroom nootmuskaat  Gueuze  Balsamico

Ingrediënten

Bereidingswijze

De Belgische Keuken
Maak gehaktballetjes en kook ze in water tot ze drijven. Laat afkoelen en bak in een pan. Bak het kalfsvlees aan in wat boter, breng op smaak met peper, zout en snuifje nootmuskaat. Bak de spekjes apart met de de zilveruitjes en zet weg. Bak de champignons apart in boter en zet weg. Leg de kalfsbrokjes in een pot en overgiet met kalfsfond en Gueuze. Laat minstens 1 uur sudderen op laag vuur tot het vlees gaar is. Giet af, zeef het kookvocht en zet het vlees  afgedekt weg. Maak een roux en leng aan met kookvocht, een scheutje citroen, balsamico, room en mosterd. Werk op tot een smeuïge saus en voeg een scheut koffieroom en kruidenkaas toe. Breng alle ingrediënten samen en voeg gehakte peterselie toe. Breng op smaak. Versier met plukjes peterselie en serveer met aardappelpuree.

Kalfsblanquette

kalfsstoofvlees  spekjes  kruidenkaas  augurkjes  tijm  laurier champignons sjalot  gehaktballetjes  citroensap  boter  bloem  mosterd  peterselie peper en zout zilveruitjes vleesbouillon of kalfsfond room  koffieroom nootmuskaat  Gueuze  Balsamico

Ingrediënten

Bereidingswijze