google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Snijd de groenten. Rol de tongfilets op en prik ze vast. Variant: snijd een stuk verse zaklm in staafjes en wikkel daarrond de zeetongfilets. Bak de champignons, knoflook en ui en breng op smaak. Stoom de tongrolletjes. Kook de mosselen in een beetje water met mosselkruiden. Haal 3/4 ervan uit de schelp. Maak een roux en leng aan met mosselvocht, witte wijn en visfumet. Voeg koffieroom en room toe. Breng op smaak met kruiden en citroensap. De saus mag nu niet meer koken. Meng door de saus: ½ van de portie garnalen, de ontschelpte mosselen, de champignonmix en gehakte peterselie. Op het bord: overgiet de tongrolletjes met saus, bestrooi met de rest van de garnaaltjes, peterselie, mosselen in de schelp, gehakte dille, citroenschijfjes en fleurons.

Zeetongrolletjes “Ostendaise”

zeetongfilets mosselen grijze garnalen champignons visfumet koffieroom room witte wijn ui zalm (facultatief) mosselkruiden dille bloem boter citroensap peterselie knoflook nootmuskaat peper & zout tijm bladerdeegjes citroen

Ingrediënten

Bereidingswijze

De Belgische Keuken
Snijd de groenten. Rol de tongfilets op en prik ze vast. Variant: snijd een stuk verse zaklm in staafjes en wikkel daarrond de zeetongfilets. Bak de champignons, knoflook en ui en breng op smaak. Stoom de tongrolletjes. Kook de mosselen in een beetje water met mosselkruiden. Haal 3/4 ervan uit de schelp. Maak een roux en leng aan met mosselvocht, witte wijn en visfumet. Voeg koffieroom en room toe. Breng op smaak met kruiden en citroensap. De saus mag nu niet meer koken. Meng door de saus: ½ van de portie garnalen, de ontschelpte mosselen, de champignonmix en gehakte peterselie. Op het bord: overgiet de tongrolletjes met saus, bestrooi met de rest van de garnaaltjes, peterselie, mosselen in de schelp, gehakte dille, citroenschijfjes en fleurons.

Zeetongrolletjes

“Ostendaise”

zeetongfilets mosselen grijze garnalen champignons visfumet koffieroom room witte wijn ui zalm (facultatief) mosselkruiden dille bloem boter citroensap peterselie knoflook nootmuskaat peper & zout tijm bladerdeegjes citroen

Ingrediënten

Bereidingswijze