google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Tatjespap (karnemelkmousseline), vrije interpretatie naar een oud Gents recept. Kook bloemige aardappeltjes en draai ze door de passe-vite.  Maak een niet te dikke puree met veel boter, eidooiers, peper, zout en nootmuskaat. Leng aan met karnemelk tot een vloeiende mousseline. 

Tatjespap

 

bloemige aardappelen boter eidooiers peper en zout nootmuskaat karnemelk
Voor een bijpassend gerechtje met tatjespap: volg deze link

Ingrediënten

Bereidingswijze

Tatjespap of ‘keiremelkstampers met papsouwse‘, de West-Vlaamse variant, is … was  armemensenkost. Later werd het gerecht trendy. Het is alleszins een heerlijk monument uit de Vlaamse volkskeuken.
O.K. recept getest info info

Streekgerechten uit Oost-Vlaanderen

Tatjespap

 

bloemige aardappelen boter eidooiers peper en zout nootmuskaat karnemelk
Tatjespap (karnemelkmousseline), vrije interpretatie naar een oud Gents recept. Kook bloemige aardappeltjes en draai ze door de passe-vite.  Maak een niet te dikke puree met veel boter, eidooiers, peper, zout en nootmuskaat. Leng aan met karnemelk tot een vloeiende mousseline. 
Voor een bijpassend gerechtje met tatjespap: volg deze link
O.K. recept getest
Tatjespap of ‘keiremelkstampers met papsouwse‘, de West-Vlaamse variant, is … was  armemensenkost. Later werd het gerecht trendy. Het is alleszins een heerlijk monument uit de Vlaamse volkskeuken.
info info De BelgischeKeuken

Streekgerechten uit Oost-Vlaanderen

English translation