google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Was en schil de schorseneren. Gebruik latex keukenhandschoenen (foto 2). Leg de gekuiste wortels in een pot met water waaraan een scheutje citroensap toegevoegd is. Snijd de schorseneren in 5 cm lange stukken en kook die 15 minuten in melk, aangelengd met water en weer met wat citroensap. Verkruimel een groentebouillonblokje in de melk. Controleer na de kooktijd of de schorseneren wel voldoende gaar zijn. Maak ondertussen een roux en leng die aan tot bechamel met melk én met warm kookvocht. Dat is heerlijk gearomatiseerd. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Hier heb ik selderijzout gebruikt. Het is niet gebruikelijk, maar ik heb ook een scheutje OXO in de saus verwerkt (Maggie bouillon, voor mijn Nederlandse volgers). Het geeft iets meer ‘body’ aan de saus. Voeg nu de gekookte schorseneren toe aan de saus, roer goed en dien warm op. Bijvoorbeeld met steak of koteletjes en gebakken aardappeltjes of een andere aardappelbereiding. Een variant: voeg wat witte wijn toe aan de witte saus en meng met geraspte parmesankaas. Zo heb je schorseneren in kaassaus.

Schorseneren met witte saus

schorseneren melk bloem blokje groentebouillon citroensap nootmuskaat peper & zout. Voor de variant: Parmesan geraspt witte wijn

Ingrediënten

Bereidingswijze

De Belgische Keuken
Was en schil de schorseneren. Gebruik latex keukenhandschoenen (foto 2). Leg de gekuiste wortels in een pot met water waaraan een scheutje citroensap toegevoegd is. Snijd de schorseneren in 5 cm lange stukken en kook die 15 minuten in melk, aangelengd met water en weer met wat citroensap. Verkruimel een groentebouillonblokje in de melk. Controleer na de kooktijd of de schorseneren wel voldoende gaar zijn. Maak ondertussen een roux en leng die aan tot bechamel met melk én met warm kookvocht. Dat is heerlijk gearomatiseerd. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Hier heb ik selderijzout gebruikt. Het is niet gebruikelijk, maar ik heb ook een scheutje OXO in de saus verwerkt (Maggie bouillon, voor mijn Nederlandse volgers). Het geeft iets meer ‘body’ aan de saus. Voeg nu de gekookte schorseneren toe aan de saus, roer goed en dien warm op. Bijvoorbeeld met steak of koteletjes en gebakken aardappeltjes of een andere aardappelbereiding. Een variant: voeg wat witte wijn toe aan de witte saus en meng met geraspte parmesankaas. Zo heb je schorseneren in kaassaus.

Schorseneren

met witte saus

schorseneren melk bloem blokje groentebouillon citroensap nootmuskaat peper & zout. Voor de variant: Parmesan geraspt witte wijn

Ingrediënten

Bereidingswijze