google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Zorg voor melk, boter en een ei op kamertemperatuur. Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Zeef de bloem. Brokkel de verse gist in een maatbeker en schenk er de juiste hoeveelheid melk bij. Roer het mengsel met een garde, zodat de gist oplost in de melk. Smelt de boter. Schenk de melk met de opgeloste gist bij de bloem en meng alles met de garde. Scheid het eiwit en de dooier. Meng de dooier en de gesmolten boter onder het beslag van bloem en melk. Klop het eiwit tot een stevig schuim. Spatel het eiwitschuim onder het beslag. Als het beslag te vast is, mag je nog een scheutje melk toevoegen. Strooi een snuif zout in het beslag. Verhit de friteuse op 180 tot 190°C. Vul de ijsschepper met een portie van het beslag en giet dat beslag in één keer in het hete frietvet. Bak niet te veel oliebollen tegelijk, zodat ze niet aan mekaar kleven. Bak de smoutebollen goudbruin. Draai ze tijdens het bakken even om. Leg een servet of een vel keukenpapier in een serveerschaal en laat de bollen uitlekken. Bepoeder royaal met bloemsuiker.

Smoutebollen

25 g boter 25 cl melk 15 g verse gist 200 g gezeefde patisseriebloem 1 ei zout bloemsuiker

Ingrediënten

Bereidingswijze

De Belgische Keuken
Zorg voor melk, boter en een ei op kamertemperatuur. Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Zeef de bloem. Brokkel de verse gist in een maatbeker en schenk er de juiste hoeveelheid melk bij. Roer het mengsel met een garde, zodat de gist oplost in de melk. Smelt de boter. Schenk de melk met de opgeloste gist bij de bloem en meng alles met de garde. Scheid het eiwit en de dooier. Meng de dooier en de gesmolten boter onder het beslag van bloem en melk. Klop het eiwit tot een stevig schuim. Spatel het eiwitschuim onder het beslag. Als het beslag te vast is, mag je nog een scheutje melk toevoegen. Strooi een snuif zout in het beslag. Verhit de friteuse op 180 tot 190°C. Vul de ijsschepper met een portie van het beslag en giet dat beslag in één keer in het hete frietvet. Bak niet te veel oliebollen tegelijk, zodat ze niet aan mekaar kleven. Bak de smoutebollen goudbruin. Draai ze tijdens het bakken even om. Leg een servet of een vel keukenpapier in een serveerschaal en laat de bollen uitlekken. Bepoeder royaal met bloemsuiker.

Smoutebollen

25 g boter 25 cl melk 15 g verse gist 200 g gezeefde patisseriebloem 1 ei zout bloemsuiker

Ingrediënten

Bereidingswijze