google-site-verification: google282ce4667ad1b27d.html
De Belgische Keuken - Smaak en Traditie
De Belgische Keuken
Week een verkruimeld sneetje oud brood zonder korst in wat room. Meng dit met zuiver rundsgehakt en een losgeklopt ei. Kruid met peper, zout en voeg gedroogde tijm, geritste en fijngehakte rozemarijn toe. Stoof een fijngesneden ui met een paar teentjes geplet knoflook in wat boter en een half kuipje vleesbouillon. Voeg de bereiding bij het vlees. Giet een blik erwtjes en worteltjes af, of in de verse versie: snijd de worteltjes in brunoise en stoom ze, evenals de doperwtjes, gaar. Kneed nu de gekruide vleesmassa tot een broodje en meng er de worteltjes en doperwtjes onder.  Bak het broodje, afhankelijk van het gewicht, 35 minuten of méér, in een voorverwarmde oven op 185°C. Controleer dan de garing met een spiesje. Komt er zuiver bloedloos vocht uit, dan is het OK. Het broodje op foto, van ongeveer 1 Kg, had bijna een uur nodig. Dien op met een groente en aardappelbereiding naar keuze. Geef er eventueel een sausje op basis van vleesjus bij. Op foto: met gebakken aardappeltjes en een vleessaus, want eigenlijk zitten de groenten al in het broodje en hoeft het niet écht er nog andere bij te presenteren. Variant: laat de doperwten en worteltjes weg in het broodje. Nu kan je het opdienen als een échte Vlaamse traditional, met opgewarmde opgelegde krieken!

Fricandon met groenten

sneetje oud brood room zuiver rundsgehakt knoflook ui ei boter rozemarijn tijm peper & zout worteltjes doperwtjes kuipje vleesbouillon

Ingrediënten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten

De Belgische Keuken
Week een verkruimeld sneetje oud brood zonder korst in wat room. Meng dit met zuiver rundsgehakt en een losgeklopt ei. Kruid met peper, zout en voeg gedroogde tijm, geritste en fijngehakte rozemarijn toe. Stoof een fijngesneden ui met een paar teentjes geplet knoflook in wat boter en een half kuipje vleesbouillon. Voeg de bereiding bij het vlees. Giet een blik erwtjes en worteltjes af, of in de verse versie: snijd de worteltjes in brunoise en stoom ze, evenals de doperwtjes, gaar. Kneed nu de gekruide vleesmassa tot een broodje en meng er de worteltjes en doperwtjes onder.  Bak het broodje, afhankelijk van het gewicht, 35 minuten of méér, in een voorverwarmde oven op 185°C. Controleer dan de garing met een spiesje. Komt er zuiver bloedloos vocht uit, dan is het OK. Het broodje op foto, van ongeveer 1 Kg, had bijna een uur nodig. Dien op met een groente en aardappelbereiding naar keuze. Geef er eventueel een sausje op basis van vleesjus bij. Op foto: met gebakken aardappeltjes en een vleessaus, want eigenlijk zitten de groenten al in het broodje en hoeft het niet écht er nog andere bij te presenteren. Variant: laat de doperwten en worteltjes weg in het broodje. Nu kan je het opdienen als een échte Vlaamse traditional, met opgewarmde opgelegde krieken!

Fricandon

met groenten

sneetje oud brood room zuiver rundsgehakt knoflook ui ei boter rozemarijn tijm peper & zout worteltjes doperwtjes kuipje vleesbouillon

Ingrediënten

Bereidingswijze

Klassieke Gerechten